Neglelakktrender

Høstens kuleste negler

Gå for nydelig nude eller mørk og mystisk om du vil følge trendene.

MØRKT OG LYST: To trender peker seg ut både på catwalken og på den røde løperen: Duse og vakre hudtoner og sexy, mørke farger. Ashley Greene (t.v.) går for de lyse tonene, mens Louise Roe velger mørke negler. Foto: All Over Press
MØRKT OG LYST: To trender peker seg ut både på catwalken og på den røde løperen: Duse og vakre hudtoner og sexy, mørke farger. Ashley Greene (t.v.) går for de lyse tonene, mens Louise Roe velger mørke negler. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
– Denne høsten ser vi to store kontraster på neglelakkfarger. Mørke og til dels litt utradisjonelle farger, eller lyse og delikate hudtoner, sier Tone Cascampas, produktansvarlig og daglig leder i Zanzuel.

Dette utsagnet så vi bekreftelsen på under årets Emmy-utdeling, hvor stjernene kledde seg i høstens lekreste trendfarger og lakket neglene med helt naturlige toner eller dype, mørke neglelakkfarger.

Catwalkfavoritter

Og så var det Kelly Osbourne, da. Hun gikk rett og slett for en neglelakk verdt 1,4 millioner kroner.

Heldigvis trenger du ikke å punge ut med så mye penger for å få høstens mest moteriktige negler.

KK.no har plukket ut noen favoritter i hver av kategoriene vi har sett så mye av både på catwalken og på den røde løperen de siste dagene.

LES OGSÅ: Slik legger du helt perfekt neglelakk

Høstens kuleste negler

Nude og nydelig

Det er ikke bare tærne som skal være naturlige nå. Også på fingrene er nude negler midt i blinken trendmessig.

Duse og hudfargelignende toner gir en veldig ren og velstelt look, og passer til absolutt alt av klær og sminke.

(Saken fortsetter under bildet.)


I tillegg er det jo litt mindre tydelig om lakken begynner å flasse litt, så de lyse lakkene er nok enklere om du for eksempel skal reise bort en helg og ikke vil ta med deg hele manikyrsettet.

Du kan boltre deg i alt fra hvitere og blankere varianter til mer gule, beige eller rosa toner. Finn en som kler hudfargen din og ser mest mulig naturlig ut.

Se noen duse favoritter her:


RÅDYR NEGLELAKK: Kelly Osbourne hadde på seg en svart diamantneglelakk med en prislapp på omlag 1,4 millioner kroner under søndagens Emmy Awards i LA. Foto: All Over Press
RÅDYR NEGLELAKK: Kelly Osbourne hadde på seg en svart diamantneglelakk med en prislapp på omlag 1,4 millioner kroner under søndagens Emmy Awards i LA. Foto: All Over Press Vis mer

Mørk og mystisk

En trend vi alltid ser om høsten, er dypere og mørkere farger. Så også i høst, men denne gangen er de enda mørkere enn før.

– Ikke helt svarte, men mørke nyanser av grønn, burgunder og grå, sier Stabel Thorstensen.

– Før sommeren var det mange lyse blåfarger, nå på høsten er blåfargene også blitt mørkere og mer intense, sier hun.

Hun drar spesielt fram en farge fra Essie som hun mener allerede har utmerket seg som en trendfarge denne høsten. Fargen Stylenomics er en mørk grønn lakk som passer perfekt inn i motebildet.

Den mørke looken kan kreve litt tålmodighet, for helt svart lakk kan faktisk være litt vanskelig å få til selv på en pen måte.

(Saken fortsetter under bildet.)


– Derfor er høstens trendfarger perfekte. De gir mørke negler, med litt mer dybde og i forskjellige nyanser, sier Stabel Thorstensen.

Både hun og Cascampas har flere forslag til hvordan du kan få den rette høstlooken med de mørke, mystiske fargene:

Prøv dette med mørk lakk:

 • Flere lag: Med mørke farger er det viktig å legge flere lag slik at fargen blir mettet. Ved flere lag ser ofte mørke lakker nesten sort ut med et hint av farge. En sofistikert look, perfekt for høsten.
 • Start mørkest:For å oppnå en dyp og mørk nyanse kan man fint blande farger. Legg den mørkeste under, slik at den gir en ekstra dybde til den neste farger, sier Cascampas.
 • Flere farger: Du får mer dybde i fargen ved å bruke for eksempel en dyp burgunder under en grønn eller blå lakk.
 • Ekstra festfin: Om du skal på fest kan du legge et strøk skimrende lakk over den mørke lakken for å gi neglene skikkelig partypreg.
 • Kontrastfargede tupper: Med små, runde klistremerker (slike som gjerne følger med fransk manikyr-sett) eller teip og en stø hånd kan du legge en annen farge eller skimrende neglelakk helt ytterst på neglen for ekstra dybde og kontrast. Enda en fransk manikyr med en vri, altså.

 • – Her er det bare å prøve seg frem og finne opp nye teknikker! oppfordrer Stabel Thorstensen.

  Se noen mørke favoritter her:


  Høstens kuleste negler

  Neglepynt

  I tillegg til at neglelakk i ulike farger har blitt fantastisk populært, ser vi også en annen trend denne høsten: klistremerkemanikyrene.

  – Det nye denne høsten er nailstickers, klistremerker som limes på neglene og ser ut som den fineste manikyr, sier Stabel Thorstensen.

  En rekke merker har kommet med nailstickers og de finnes i alt fra fransk manikyr til de hotteste trendfargene og med effekter som dyreprint, prikker, glitter, blonder og denimeffekter.

  I tillegg har 3D-effekter som Caviar Nails så smått begynt å dukke opp i Norge, og snart kommer både fløyelsnegler og paljettnegler også.  Visste du at du kan bruke ting som avispapir eller glansbilder til å lage ditt eget negletrykk? Alt du trenger er litt alkohol, en baselakk og papiret du vil ha trykk av.

  – Negler er blitt et viktig tilbehør som gjør antrekket komplett og vi ser at flere leker seg med farger og effekter, sier Stabel Thorstensen.

  Nyttige ekstratips

  Siden neglelakksøl synes ekstra godt med mørke farger, bør du gå over kantene med en Q-tips med neglelakkfjerner på etter at lakken har tørket. Det finnes også neglelakkfjernerpenner som gjør det enklere å være presis om du først har vært uheldig.

  Ellers kan du jo prøve vaselintrikset for å unngå neglelakksøl fullstendig.

  LES OGSÅ: Dette visste du ikke om neglelakkfjerner

  Avslutt alltid med overlakk, så blir resultatet blankere og sitter lenger. For å gi neglelakken ekstra holdbarhet, kan du gjenta siste steg og legge overlakk igjen hver andre eller tredje dag.

  Ikke glem neglepleien

  Siden neglelakk er blitt så sentralt i motebildet, er det viktig å passe på å pleie neglene også. Ikke bare kan hyppig bruk av lakk og neglelakkfjerner slite veldig på både negler og neglebånd, men vi går også inn i en sesong hvor alt fra hud og hår til lepper og negler blir veldig tørre.

  Gi gjerne neglene en liten pause mellom manikyrer, hvis du føler du har ekstra slitne negler. Men om du ønsker å alltid ha nylakkerte, velstelte negler, er det noen ting du bør sørge for å ha med i rutinen din:

  Unngå aceton: For å gjøre minst mulig skade når du gir deg selv en manikyr, bør du velge en mild neglelakkfjerner (uten aceton) og bruke en mest mulig skånsom måte å fjerne neglelakk på.

  Bruk underlakk: Du bør selvsagt alltid bruke en underlakk for å beskytte neglen, men det er ekstra viktig med høstens mørke farger, som fort kan misfarge neglene.

  – Underlakker, som for eksempel Grow Stronger eller Beam Up fra Essie, hjelper mot misfarging fra mørk neglelakk, gir næring til neglen og legger et jevnt og godt grunnlag for selve fargen, forklarer Stabel Thorstensen.

  Smør neglebåndene: Enten du bare bruker litt ekstra håndkrem, vaselin eller en neglebåndsolje eller -krem, bør du sørge for å ta ekstra godt vare på neglebåndene dine når du er en ivrig neglelakkbruker. Og når lufta blir tørr og kald.

  NEGLEPYNT: Hvorfor ikke prøve et av høstens hotteste mønstre, småprikker, på neglene? Med Nail Rocks slipper du å tegne prikkene selv. Tilgjengelig hos Makeup Mekka, kr 79,50. Foto: Aina Kristiansen
  NEGLEPYNT: Hvorfor ikke prøve et av høstens hotteste mønstre, småprikker, på neglene? Med Nail Rocks slipper du å tegne prikkene selv. Tilgjengelig hos Makeup Mekka, kr 79,50. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
  AVISMANIKYR: Enten du er ekstra glad i ord og bokstaver eller bare liker å dekorere neglene dine, kan denne avislooken være noe for deg. Du fikser det enkelt selv. Foto: Aina Kristiansen
  AVISMANIKYR: Enten du er ekstra glad i ord og bokstaver eller bare liker å dekorere neglene dine, kan denne avislooken være noe for deg. Du fikser det enkelt selv. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer