INSPIRASJON: Du kan absolutt gjøre catwalktrendene mer hverdagsvennlige. Lær hvordan i denne saken. Her er to modeller ferdigsminket før Gucci-showet under Milan Fashion Week.  Foto: All Over Press
INSPIRASJON: Du kan absolutt gjøre catwalktrendene mer hverdagsvennlige. Lær hvordan i denne saken. Her er to modeller ferdigsminket før Gucci-showet under Milan Fashion Week. Foto: All Over Press Vis mer

Sminketips

Høstens makeuptrender

Slik tar du dem fra catwalken til hverdagen.

Publisert
Catwalken inspirerer oss til mer enn neste sesongs garderobe. Også på hår- og sminkefronten er det mange nyttige tips å hente. Og selv om stylingen ofte er overdrevet på en catwalk, er trendene absolutt mulige å overføre til hverdagen.

Nå har amerikanske Elle (ekstern lenke) samlet høstens største trender og foreslått måter å bruke dem på uten å se ut som du kommer rett fra en fotoshoot.

1. Juveltoner

Hos Dior så vi dramatisk sotede øyne og lepper med en stain av mørkerødt, en tydelig 1920-talls-referanse. Øyeskygge, eyeliner og falske vipper ble brukt for å skape en look som er mer anvendelig i den virkelige verden enn tidligere Dior-looker har vært.

Sett hos: 3.1 Phillip Lim, Dior, Pucci, Zac Posen.

Gjør det selv: Start med en primer for å unngå at øyeskyggen striper seg. Bruk en svart kajal og tegn rundt øyet før du duser den med en sminkekost for å sote. Avslutt med en juvelfarget farge på selve øyelokket.

LES OGSÅ: Slik får du filmstjernelooken

Kombiner med: Prøv toner som smaragd, safir, jade, ametyst eller rubin.

Se bilder av noen av høstens største makeuptrender her:


2. Leken rouge

En av sesongens mest vågale trender er «feilplassering» av blush. Heller enn å legge blushen på kinneplet, har makeupartistene hos blant andre Marc Jacobs lagt den under kinnbeinet og helt ned til kjevebeinet. Hos Versace gikk de for en høy variant og fokuserte fargen høyt på tinningen.

Sett hos: Calvin Klein, DKNY, Stella McCartney, Versace, Marc Jacobs.

LES OGSÅ: Trikset som gjør deg enda vakrere

Gjør det selv: Den lave rougen er en vrien trend å kopiere, og det kan fort se ut som du har et utslett på kjeven. Prøv heller å fokusere fargen på kinneplet og selve kinnbeinet. Hold deg til rosa toner for en ungdommelig look.

LES OGSÅ: Gjør du denne rouge-tabben?

Kombiner med: Nude lepper. De bevarer fokuset på de overdrevne kinnene og ser sunt ut.

3. Klumpete vipper

Du har kanskje fryktet og unngått klumpete mascara på vippene i alle år, men nå er dette faktisk blitt en trend igjen. Hos Gucci var makeupartisten inspirert av Faye Dunaway, og beskriver looken som mer interessant enn perfekt påført mascara.

Sett hos: Alberta Ferretti, Chloé, Gucci, Lanvin, Valentino, Versace.

LES OGSÅ: Bruker du vippetanga riktig

Gjør det selv: Vær litt mer voldsom enn du pleier når du påfører mascaraen. Legg først to lag og avslutt med et ekstra strøk ytters på vippene for å gi tuppene en tykk, edderkoppaktig look. Bruk en mindre børste for å gjøre det samme på de små vippene under øynene.

LES OGSÅ: Sliter du med vaskebjørnøyne?

Kombiner med: Kraftige bryn. De rammer inn overdrevne vipper. Har du ikke naturlig kraftige bryn, kan du fylle dem inn med en brynblyant og/eller et brynpulver eller en matt øyeskygge.

LES OGSÅ: Er disse pene, er du heldig

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer