Helse & Livsstil

Høysesong for samlivsbrudd

Ferie kan drepe forholdet. Slik overlever dere.

Høysesong for samlivsbrudd
Publisert
Sist oppdatert
De fleste tenker på ferietiden som en hyggelig periode - da skal livet nytes i langsomt tempo, og man får tid til å pleie kjærlighet og familielykke. Imidlertid er virkeligheten ofte en annen - stadig flere går fra hverandre når sommeren er slutt.

Bilferie med skrikende unger i baksetet, tusen aktiviteter som skal inn, fokus på "nå hygger vi oss dere" - alt dette er ting som kan få forholdet til å knake i sammenføyningene.

KK.nos sex-ekspert Stéphane Vildalen anbefaler gode forberedelser, slik at familiens ferietur ikke ender med sure barn og utmattede foreldre på samlivsbruddets rand.- Ta en prat før dere reiser, oppfordrer hun. Vildalen påpeker at ofte kræsjer forventninger og virkelighet når det gjelder ferien. Kanskje ser den ene parten for seg at nå skal man virkelig få sving på sexlivet, mens den andre kun vil ligge rett ut på en strand - uten noe som helst action.

- Det er viktig å snakke sammen. Den ene parten skal ikke oppleve et press om sex han/hun ikke ønsker. Man må også finne en løsning på hvordan dere kan organisere ferieturen slik at den ikke blir så slitsom, sa Vildalen i et nettmøte nylig.

Sexologen foreslår at man senker ambisjonsnivået litt, og slik får større utbytte av ferien.

- Med en mindre slitsom tur og en større forståelse paret imellom kan kanskje ferien bli anderledes. Dere kan gjøre reisen kortere, stoppe oftere, bunkre opp med ulike ting barna kan bedrive i bilen, lage belønningsystemer for fin oppførsel i bil, endre arbeidsfordeling og sitteplasser, foreslår Vildalen.

Hun mener selv små endringer kan gjøre ferien bedre.

- Snakk sammen og rydd unna forventninger som ikke kan realiseres eller som lager unødig press, oppfordrer sex-ekspert Stéphane Vildalen.


LES MER:
 • Nettmøte med Stéphane Vildalen
 • Spørsmål til sex-eksperten

 • - Senk ambisjonsnivået, så blir ferien ofte hyggeligere, mener sex-ekspert Stéphane Vildalen.
  - Senk ambisjonsnivået, så blir ferien ofte hyggeligere, mener sex-ekspert Stéphane Vildalen. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer