Hud

Hudpleie-guiden

Rens og skrubb gløden fram i ansiktet, så holder brunfargen lenger i sommer.

Hudpleie-guiden
Publisert
Sist oppdatert
ANSIKT, HALS OG BRYSTPARTI
Huden har lett for å se litt blek og gusten ut etter vinter og vår. Ansiktshuden har i tillegg fått kjørt seg i vind, kulde og lange kvelder foran peisen eller i annen knusktørr inneluft. Ikke akkurat den ultimate skjønnhetskuren. Men nå er sommeren her, og det er på tide å stå opp fra asken som en fugl Fønix. Gi ansiktet et ekstra løft (dog helt uten kniv eller skumle sprøyter), og du vil garantert føle deg bedre.

Rens
For å få et best mulig utgangspunkt er det viktig at huden er helt ren. Bruk en rensemelk eller rensegelé, som du masserer godt inn med fingertuppene. Masser hele tiden i oppadgående bevegelser. Hold på i 1-2 minutter slik at du får løst opp alt gammelt smuss skikkelig.

Bruk en egen øyesminkefjerner hvis du har veldig sensitiv hud rundt øynene eller sliter med å få vekk sminken. Ikke glem halsen og brystpartiet. Her er også huden forholdsvis sart og tynn, og det er bedre å bruke ansiktsprodukter enn mer kraftige kroppsprodukter. Skyll godt med lunkent vann.

Peeling
Når huden er helt ren er det tid for peeling/skrubbing. En hud som har flere lag med døde hudceller på overflaten vil aldri kunne se optimalt frisk og strålende ut. Om du velger en tradisjonell peeling med korn eller en enzympeeling-maske som fjerner døde hudceller ved hjelp av fruktsyrer, kommer an på hva du liker og hva slags hudtype du har. Har du for eksempel veldig sensitiv hud kan det være en fordel å unngå for mye skrubbing, og en maske vil være et godt alternativ.

Peel også huden på halsen og brystpartiet. Peel i sirkelbevegelser med lett trykk. Ikke vær for tung på labben, så huden blir sår og overbehandlet. Husk også at huden rundt øynene ikke skal peeles. Det er den for tynn og sart til.

Maske
Etter peelingen er huden ekstra mottakelig for en deilig maske. Velg en variant som gir mye fuktighet eller har en oppstrammende effekt. La masken ligge på i 10-15 minutter, og ikke glem hals og brystparti. Du bør bruke en egen maske til øyeområdet. En øyemaske kan dempe hovenhet eller mørke ringer, og det finnes mange varianter på markedet. Noen er laget for å motvirke linjer, andre for å ta knekken på trøtthetstegn eller roe stresset hud. Finn ut hva du har mest behov for, og kjøp deretter. En god og hjemmelaget øyemaske med beroligende effekt er rett og slett avkjølte poser med kamillete.


Serum
Et ansiktsserum under fuktighetskremen forsterker effekten i hudpleien. Velg for eksempel et som inneholder C-vitaminer, som bidrar til mer glød i huden, og også har en positiv effekt på linjer.

Fuktighet
Til slutt er det tid for fuktighetskrem. Også her finnes det typer spesielt utviklet for å gi huden mer glød og et lite løft. Dette er ikke dagen for å spare på godteriet. Selv om du er aldri så gnien på produktene dine ellers, bør du tillate deg å pøse på litt ekstra akkurat denne gangen.

Duft
Prikken over i-en i vårrengjøringen er en helt ny sommerduft. Velg for eksempel en alkoholfri, mild variant, så kan du ha glede av den hele sommeren, selv de varme dagene på stranda.

Øyeserum som skal dempe linjer, mørke ringer, hevelser og irritasjoner. md formulations The Temps Brighten&Tighten Eye Serum (kr 495/4,7 ml).
Øyeserum som skal dempe linjer, mørke ringer, hevelser og irritasjoner. md formulations The Temps Brighten&Tighten Eye Serum (kr 495/4,7 ml). Vis mer
En 10-dagers øyekur bestående av serum og øyemasker. Serumet smøres rundt øyet før engangsmasken legges på. Chanel Ultra Correction Total Eye revitalizer (kr 925).
En 10-dagers øyekur bestående av serum og øyemasker. Serumet smøres rundt øyet før engangsmasken legges på. Chanel Ultra Correction Total Eye revitalizer (kr 925). Vis mer
Eple og kanel-serien fra det franske merket L'Occitane er deilig ansiktspleie med oppstrammende effekt. Cleansing Oil (kr 150/200 ml) og Sweet Peel (kr 250/100 ml).
Eple og kanel-serien fra det franske merket L'Occitane er deilig ansiktspleie med oppstrammende effekt. Cleansing Oil (kr 150/200 ml) og Sweet Peel (kr 250/100 ml). Vis mer
Biotherm Nutrisource er en pleiende og beroligende fuktighetskrem med en konsentrert sammensetning av 5 ulike rene oljer fra makadamia, pasjonsblomst, koriander, aprikos og ceramider (kr 365/50 ml).
Biotherm Nutrisource er en pleiende og beroligende fuktighetskrem med en konsentrert sammensetning av 5 ulike rene oljer fra makadamia, pasjonsblomst, koriander, aprikos og ceramider (kr 365/50 ml). Vis mer
Oppstarmmende og fuktighetsgivende serum fra Darphin med c-vitaminer, gulrotproteiner og koffein. Brukes i ansiktet og på halsen under dag- og nattkrem. Arovita C serum (kr 830/30 ml).
Oppstarmmende og fuktighetsgivende serum fra Darphin med c-vitaminer, gulrotproteiner og koffein. Brukes i ansiktet og på halsen under dag- og nattkrem. Arovita C serum (kr 830/30 ml). Vis mer
Vårduft fra Issey Miyake, med noter av lotus, mandarin, rose og mimosa (kr 535/50 ml).
Vårduft fra Issey Miyake, med noter av lotus, mandarin, rose og mimosa (kr 535/50 ml). Vis mer
Silky Handwash fra spamerket Find er en deilig oppkvikker for hendene dine (kr 200/500 ml).
Silky Handwash fra spamerket Find er en deilig oppkvikker for hendene dine (kr 200/500 ml). Vis mer
Næringsrik håndkrem med fantastisk lukt og konsistens, som skal gi myke hender og en jevnere hudtone (kr 425/75 ml).
Næringsrik håndkrem med fantastisk lukt og konsistens, som skal gi myke hender og en jevnere hudtone (kr 425/75 ml). Vis mer
Milde, gode stylingprodukter fra Origins. Smooth Styling Cream (kr 175/50 ml), Light Weight Hair Spray (kr 160/50 ml).
Milde, gode stylingprodukter fra Origins. Smooth Styling Cream (kr 175/50 ml), Light Weight Hair Spray (kr 160/50 ml). Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer