Råd

Hudpleien som er gratis

Du må ikke betale i dyre dommer for en dyprens.

For å få en så fin hud må du legge ned tid, men ikke nødvendigvis penger.
For å få en så fin hud må du legge ned tid, men ikke nødvendigvis penger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatertI tillegg til fast rens morgen og kveld, lønner det seg å sette av litt ekstra tid når du skal unne huden din det lille ekstra - for eksempel en dyprens. Hvis du ikke har råd til å gå til profesjonell hudpleie, er det heldigvis mye du kan gjøre selv. For velvære trenger ikke være dyrt.

Løsningen er, ifølge KK-boken Alt om skjønnhet: Håret ditt, å ta et godt gammeldags dampbad et par ganger i måneden. Dette trikset skal ikke bare gjøre deg penere, det forebygger dessuten sykdom.

Damp kan også drepe virus

Varm damp kan drepe virus som er på vei til å gi deg forkjølelse og influensa, ifølge lege, homøopat og akupunktør Bernt Roglien.

For å jage viruset bort, kan du tilsette tørkede kamilleblomster i det kokende vannet. Les mer om hvordan du går frem i denne artikkelen på Din Side.

Utstyret har du allerede

Du kan få kjøpt spesielle ansiktssaunasett, men det er slett ikke nødvendig. Et vaskevannsfat eller en kjele med kokende vann og et håndle er nøyaktig like effektivt.

Hensikten med dampbadet er å åpne porene i huden og dermed gjøre det lettere for fett, smuss, hudavfall og annet å slippe ut av porene igjen. En god rens av denne typen kan dessuten være bra for deg som trenger hjelp til å bli kvitt svarte prikker og andre urenheter. Dampen vil også sette fart på blodomløpet, noe som er en effektiv måte å få en friskere hudtone - særlig to dager før du skal på fest, hvis du føler deg litt bleik og blodfattig.

Hvis du har tid kan det også være smart å ta et dampbad før du legger en ansiktsmaske. Når porene er åpnet får du maksimalt ut av de pleiende ingrediensene i masken din.

Så lett er det


Slik gjør du:

1. Rens ansiktet godt og klapp forsiktig inn fuktighetskrem rundt øynene. Hell kokende vann i vaskevannsfatet.

2. Bøy deg over fatet med et stort håndkle over hodet, slik at du fanger opp mest mulig av dampen.

3. Etter fem til ti minutter trekker du hodet ut av dampen, trykker håndkleet forsiktig mot ansiktet og skyller så huden godt med lunkent vann. Denne avkjølingen vil få porene til å trekke seg sammen igjen. Klapp til slutt inn nattkremen (det lønner seg å gjøre dette om kvelden, ettersom huden kan bli rød). Hvis du ikke har nattkrem, lønner det seg å sjekke disse rådene før du kjøper.

Men ikke ta et dampbad hvis...

... været er kaldt og tørt. Huden kan lett bli stram og tørr. Damp heller ikke solskadet hud.

... du straks skal legge festsminken. Den varme dampen kan nemlig gjøre ansiktet rødt og/ eller rødflekket en stund, og siden dampen også åpner porene og trekker ut urenheter, kan kviser og liknende bli se verre ut de første 12-24 timene etter dampbadet.

...huden din er veldig tørr, rødmusset eller rødsprengt bør du ikke gi ansiktet et dampbad. Disse hudproblemene kan nemlig forverres av både sterk varme og streng kulde. Hvis du er plaget med ekstremt tørr hud bør du også være oppmerksom på at noen ansiktskremer virker mot sin hensikt, og at vår faste makeupekspert Helgen Borgen har spesielt gode råd til deg. Hvis du ikke vet hva slags hudtype du har, anbefaler vi deg å ta denne testen.


Hva mer må du gjøre for huden?

Hvordan huden tar seg ut avhenger ikke bare av hvordan du pleier den. Vær og dagsform spiller faktisk inn, men mest avgjørende er likevel alderen. Uansett hvor gammel du tror du blir, får du mye igjen for å ta vare på huden i alle faser av livet. Hudpleierutinene dine bør nemlig endres med alderen.

Fjern sminken først.
Fjern sminken først. Vis mer
Vannet skal være kokende.
Vannet skal være kokende. Vis mer
Benytt anledningen til å legge en maske etterpå.
Benytt anledningen til å legge en maske etterpå. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer