Krem

Hudpleierådene du ikke skal tro på

Enkelte kan du faktisk droppe.

MANGE MYTER: I et hav av hudpleie-produkter og råd rundt temaet, er det ikke alt som stemmer.  Foto: colourbox.com
MANGE MYTER: I et hav av hudpleie-produkter og råd rundt temaet, er det ikke alt som stemmer. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når det kommer til å ta vare på huden vår finnes det uendelig mange tips og råd.

Du skal ikke bruke samme fuktighetskrem på kroppen som i ansiktet, og du må hvert fall ikke ta den på rett får du går ut døren når kuldegradene har kommet.

I et hav av produkter har spesielt produktene som lover deg evig ungdom fått ekstra mye oppmerksomhet.

Selv om studier har vist at de fleste kvinner er på sitt vakreste i en alder av 32, er vi villig til å gjøre mye rart for å holde oss unge og vakre lenger.

Det er imidlertid enkelte hudpleietips du ikke skal tro selv om evig ungdom er det store mantraet i vår tid, skriver Prevention.com (Ekstern lenke).

LES OGSÅ: Isen som skal fjerne rynkene

Hold deg til noen få produkter

En vanlig misforståelse innenfor området av rynkeprodukter er at eventuelle skader på huden ikke er til å rette opp igjen.

I virkeligheten finnes det mange enkle og effektive metoder for å minimere fine linjer, brune flekker eller få huden til å bli fastere.

- Hvis du nøyer deg med bare noen få produkter, kan huden din ha et ungdommelig utseende mye lenger enn du trodde var mulig, forteller Dennis Gross, som er dermatolog i New York og er grunnleggeren av Dr. Dennis Gross Skincare line.

For at det skal bli litt lettere å ta vare på huden din, har Gross sammen med flere andre hudspesialister gått sammen for å bekrefte og avkrefte enkelte hudpleie-myter.

LES OGSÅ: Serumet som holder rynkene unna

Kan anti-aging proukter få huden til å se verre ut?
Så sant du ikke får en allergisk reaksjon, skal ikke slike kremer skape rødhet eller irritasjon på lik linje med en laserbehandling eller kjemisk peeling, forteller ekspertene.

Men mange kremer inneholder retinol, en form for vitamin A, som bidrar til få fart på produksjonen av celler og stimulerer produksjonen av kollagen. Dette kan ofte skape irritasjon på huden.

Det finnes imidlertid en løsning på problemet. Ekspertene anbefaler at alle nybegynnere til anti-aging produkter helst burde forberede huden i opp til to uker med et serum som inneholder rikelig med antioksidanter.

LES OGSÅ: Ekspertenes favorittprodukter

Bør du bytte produkt hvis det ikke fungerer ganske raskt?
Det kan kanskje se ut til at det ikke skjer noen verdens ting, men for å finne et produkt som passer for deg bør du smøre deg med litt tålmodighet.

- Jeg foreslår at du prøver ut produktet i mellom åtte og ti uker før du dropper et produkt og prøver noe nytt, forteller Mark G. Rubin, en assisterende professor innen dermatologi ved Universitetet i California til nettsiden.

I tillegg er det viktig å huske på at alle anti-aging produker vil virke forskjellig fra person til person.

- Selv om de aktive ingrediensene i produktet skal fungere på alle, kan det variere i hvilken grad den gjør det, forteller han.

LES OGSÅ: Skjønnhetspleien som ikke koster en krone

Skal huden føles stram etter en ansiktsvask?

Hvis huden ikke føles frisk og smidig, kan det være et tegn på at du bruker en ansiktsrens som er for hard for huden din.

Daglig rensing fjerner bakterier i tillegg til sminke, oljer og døde hudceller. Hvis ansiktsrensen er for hard mot huden kan rynker bli mer synlig, eller det kan gi utbrudd av kviser, fordi mangel på olje i huden gjør at huden overdriver produksjonen.

Hvis du kjenner at ansiktet ditt blir stivt etter rensen, bør du heller bytte til en ansiktsrens som er kremete. Husk også at du skal rense huden to ganger i løpet av dagen.

LES OGSÅ: Slik fungerer bodylotion best

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer