SVÆRT FORSKJELLIGE: Jacob Bendixen (39) er medlem av Human-Etisk Forbund, mens kjæresten Anne Marie Flitenborg (34) er kristen og vokste opp med bordbønn og salmer i en misjonærfamilie. Foto: Petra Kleis
SVÆRT FORSKJELLIGE: Jacob Bendixen (39) er medlem av Human-Etisk Forbund, mens kjæresten Anne Marie Flitenborg (34) er kristen og vokste opp med bordbønn og salmer i en misjonærfamilie. Foto: Petra KleisVis mer

Samliv

Hun er kristen, han er ateist

Likevel har Anne Marie og Jacob holdt sammen i 7 år.

Alle kjærestepar har sine ulikheter. Men Anne Marie og Jacob er antakelig mer ulike enn det de fleste kjærester er. Hun er kristen og vokste opp i en misjonærfamilie, mens han er ateist.

– Før jeg begynte på skolen, tenkte jeg at alle levde på den måten. Jeg stilte ingen spørsmål rundt det før jeg ble tenåring. Da tenkte jeg at jeg kanskje ville ha prioritert annerledes hvis jeg selv hadde valget. Men da jeg flyttet hjemmefra merket jeg at jeg ikke ønsket å gi opp kristendommen. Troen var en naturlig del av meg, sier Anne Marie.

Da hun begynte å date Jacob, hadde hun flere venner som ikke trodde på Gud. Men hun var ikke helt forberedt på å dele livet med en glødende ateist. For det er det Jacob er.

Han ga opp Gud da han var fem år gammel.

– Da jeg var fem, ba jeg til Gud når jeg var lei meg. Ingen­ting skjedde, og da satte jeg Gud i samme kategori som jule­nissen, noe som ikke eksisterer. Med tiden er jeg bare blitt mer ateistisk. Mange kriger og uroligheter i verden er for­årsaket av religion, og det finnes en rekke etiske problem­stillinger som er påvirket av tro, for eksempel debatten om abort, sier han.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak et langt ekteskap

Les mer i KK 34, som er i salg nå. Foto: KK
Les mer i KK 34, som er i salg nå. Foto: KK Vis mer

Døpte datteren

De lever greit med sine ulike livssyn. Men det byr på visse utfordringer.

En ting er at Jacob diskuterer en del religion med Anne Maries misjonærfamile, noe annet er at de sammen skal oppdra sin to år gamle datter.

Jacob mener for eksempel at de ikke skal lese bibelske historier eller godnatthistorier til henne.

– Men jeg hadde ikke noe imot at Anne Marie gikk til babysang i kirken med henne og hun er døpt, sier han.

Men om datteren skal konfirmeres? Det skal hun få bestemme selv.

Tekst: Pia Melander Guilbert

Les om flere umake par i KK 34 som er i salg nå.

LES OGSÅ: Vil du tilbake til eksen?

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: