Selvbruning

Husk å skrubbe albuer og knær før du påfører selvbruning

Da får du jevnere, penere farge som sitter lenger.

SKRUBB FØRST: Det lønner seg å skrubbe hele kroppen - også albuer og knær, godt før du påfører selvbruningsprodukter.  Foto: Getty Images
SKRUBB FØRST: Det lønner seg å skrubbe hele kroppen - også albuer og knær, godt før du påfører selvbruningsprodukter. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Skjoldete brunfarge etter selvbruning skyldes hovedsakelig én av to ting: ujevn påføring av produktet eller ujevn absorbering i huden. Når det gjelder det siste, er det altfor lett å glemme at selvbruningsprodukter absorberes ulikt på ulike steder av kroppen.

Mange har tørr hud på for eksempel albuene og anklene, og dermed blir selvbruningsresultatet ofte ujevnt akkurat her. For å unngå dette, bør du starte med å forberede huden din.

LES OGSÅ: Fire steg mot lekre sommerben

Gi huden en god skrubb

Du kan unngå skjoler i brunfargen med en god skrubb – og det gjelder så vel for selvbruning som for soling på stranda eller i parken.

– Vi anbefaler en grundig skrubb før man påfører selvbruning. Dette gjør at huden absorberer produktet bedre og fargen sitter i tillegg lenger, sier Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor.

–Det er de ytterste lagene med døde hudceller som farges, og disse flasser etter hvert av. Dersom man allerede har fjernet noen lag ved peeling, vil man få jevnere farge og en farge som varer lenger.

LES OGSÅ: Ikke skrubb huden for ofte

SKRUBB GODT: Du må ikke glemme føttene, anklene, knærne og albuene når du forbereder huden før selvbruning.  Foto: Thinkstock.com
SKRUBB GODT: Du må ikke glemme føttene, anklene, knærne og albuene når du forbereder huden før selvbruning. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Husk albuer, knær og hæler

Det er vanlig å se mørkere farge på albuer, knær og hæler, og mye av dette kan skyldes manglende peeling her.

– Men det skjer også fordi man påfører like mye produkt her som ellers, sier Johansen og kommer med følgende anbefaling:

– Sveip bare raskt over med lite produkt på disse områdene.

Johansen anbefaler også å påføre litt vanlig bodylotion på albuer, knær og hæler før du påfører selvbruningsproduktet.

Disse områdene blir ofte tørre og trenger litt ekstra fukt for å gjøre at absorberingsevnen her ligner med på huden på resten av kroppen.

(Saken fortsetter under bildet.)


LES OGSÅ: Trikset som gjør deg enda vakrere

VÆR OBS: Overgangene mellom ansikt, hals og bryst er ekstra viktige å passe på når du påfører selvbruning.  Foto: Thinkstock
VÆR OBS: Overgangene mellom ansikt, hals og bryst er ekstra viktige å passe på når du påfører selvbruning. Foto: Thinkstock Vis mer

Påfør produktet jevnt

Når det kommer til selve selvbruningen, gjelder det å påføre produktet jevnt og smøre det godt ut.

– Masser lenge og pass på at det blir jevnt! sier Johansen, men har også en liten advarsel:

– Ikke massér like mye over albuer, knær og hæler som på resten av kroppen. Produktet trekker for godt inn i disse områdene, slik at de ofte blir brunere enn resten av kroppen.

Johansen ber deg også om å være veldig oppmerksom på overgangen mellom ansikt, hals og bryst.

(Saken fortsetter under bildet.)


LES OGSÅ: Slik blir du sommerbrun uten sol

Husk hendene!

Bruk gjerne hansker eller en skumvott, så unngår du å farge innsiden av håndflatene.

Mange glemmer å vaske hendene godt etter påføring, og gjør du det får du fort brune håndflater eller brune striper mellom fingrene.

– Her anbefaler jeg å bruke neglebørsten på hele hendene etter påføring. Ta litt selvbruningsprodukt på en bomullspad og stryk over de områdene på hendene som skal ha farge til slutt, sier Johansen.

– Pass også på overgang mellom underarm og hender. Her blir det fort skjolder.

Og det samme gjelder for overgangen fra leggene til anklene, så vær ekstra nøye her.

Se noen gode produkter nedenfor:


LES OGSÅ: Derfor bør du påføre selvbruning om kvelden

Velg riktig farge

Markedet er fullt av valg – også på selvbruningsfronten. Det gjelder så å finne riktig farge og riktig konsistens for deg og din hud.

– Hvis huden din er veldig lys, bør du finne et produkt som ikke har for mørk farge. Bodylotion med litt selvbruning er bra her, sånn at du heller påfører produktet flere ganger over flere dager for å få ønsket brunfarge, foreslår Johansen.

Se flere gode produkter nedenfor:


LES OGSÅ: Det perfekte tidspunktet for selvbruning

Velg riktig konsistens

Selvbruningsprodukter finnes i gel, mousse, spray og kremform, så her gjelder det å velge det som passer best for deg.

– Gel og mousse kan være lettere å smøre ut, men man får ikke like mye nærende ingredienser i en slik formulering.

– Spray kan gjøre det lettere å fordele produktet over hele kroppen, men må smøres utover på samme måte som gel, mousse og krem for et jevnt resultat.

– Kremer må jobbes litt mer inn i huden, men man kan kombinere hudpleie med selvbruning slik at man unngår uttørring og irritasjon, sier Johansen.

Og om du først skal smøre et produkt over hele kroppen, kan du kanskje like godt velge et som gjør mest mulig nytte. Da slipper du jo en runde til med bodylotion også.

– Det kan være en fordel at det er farge på produktet så man ser hvor det er påført. Ulempen da er at denne fargen kan smitte over på klær og sengetøy.

LES OGSÅ: Få brunfargen til å vare

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer