Helse & Livsstil

Husk pass for pillene

Utenlands? Pillene dine trenger kanskje pass.

Husk pass for pillene
Publisert
Sist oppdatert
Skal du nyte ferien din i Europa? Da må du kanskje skaffe pass - en såkalt «Schengen-attest», til medisinene dine.
 • Femina: Alt du trenger til reisen

 • Enkelte legemidler, som blant annet sterke smertestillende piller, sovetabletter og beroligende medikamenter, krever denne Schengen-attesten ved europeiske grensestasjoner.

  De fleste andre reseptpliktige legemidler kan tas med i originalemballasjen med etikett fra apoteket, uten noen problemer. Har du dessuten med deg resepten, kopi av resepten eller en legeerklæring har du god nok dokumentasjon.

  Følgende land deltar i dag i Schengen-samarbeidet: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Italia, Luxembourg, Nederland, Norge, Portugal, Spania, Sverige, Tyskland og Østerrike.

  Schengen-attesten får du kjøpt på alle apotek, og den skrives ut til deg personlig. Ta med passet ditt.
  Ber du om attest fra annet apotek enn det som i sin tid utleverte det aktuelle legemidlet til deg, må du ha med deg legemiddelpakningen eller resept/reseptkopi som dokumentasjon.

  Attesten utstedes med inntil 30 dagers gyldighet. Dette innebærer at du kan ha med deg nødvendige narkotikaklassifiserte legemidler i en mengde tilsvarende inntil 30 dagers forbruk.

  Hvis du skal på tur til land utenfor Schengen-samarbeidet, og samtidig trenger å ta med smertestillende eller beroligende legemidler, bør du sjekke hvilke regler som gjelder for landet du skal besøke.

  Det er viktig å ikke brått slutte å ta faste medisiner. Vær derfor forberedt på reise og spør på apoteket om du trenger Schengen-attest.


  LES OGSÅ:
 • Slik utsetter du mensen i ferien
 • Femina: Tips til en sikker sommer
 • Femina: Gode råd før du leier bil i ferien
 • Femina: Slik gjør du ferien billig
 • Femina: Alt om reiseforsikring
 • Femina: Slik handler du taxfree • Kilde: Apotek1

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer