Solfaktor

Husk solfaktor til leppene

Legg leppepomaden med SPF i veska, og husk å legge den før leppestiften.

NØDVENDIGHET: En leppepomade med solfaktor er noe du absolutt bør ha med deg. Se kjøpetips med priser lenger ned i saken.  Foto: Produsenten
NØDVENDIGHET: En leppepomade med solfaktor er noe du absolutt bør ha med deg. Se kjøpetips med priser lenger ned i saken. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi i KK.no har allerede gitt deg gode tips om hva du bør ha i festivalveska i sommer og hvordan du kan pakke lett så du kan reise med bare håndbagasje. Men enda viktigere enn både festivalveska og feriekofferten, er faktisk innholdet i hverdagsveska di.

Så mye er nok

Du vet jo godt at du må beskytte deg mot skadelige UV-stråler ved å bruke SPF, også når sola ikke skinner direkte på deg. Faktisk bør du alltid ha solkrem i veska!

Visste du forresten at det holder med SPF 15 her i landet? Det mener i alle fall hudlegene.

LES OGSÅ: Sol deg trygt med mobilen

Legg faktor før leppestift

Det er dog ikke bare huden som trenger beskyttelse. Du har tidligere fått ekspertenes best tips for å ta vare på håret i sommer.

Men husk også på leppene dine!

Mange blir faktisk avhengig av leppepomade, og det er ikke likegyldig hvilken type du velger.

En leppepomade med solfaktor bør være med deg hvorenn du går. Bruker du leppestift eller lipgloss, kan du gjerne påføre et tynt lag med leppepomade først, så unngår du brente lepper.

LES OGSÅ: Den perfekte strandsminken

Her er gode alternativer

Da KK.no tidligere i år gjennomførte en stor test av leppepomader, var det ikke alle som hadde solfaktor. Men det hadde selvsagt vinneren.

Se flere forslag til leppepomader med solfaktor her:
Når skaden først er skjedd

Det er ikke bare på vinteren du kan oppleve at leppene blir tørre. Sol, strandliv og saltvann gjør også sitt til at leppene blir såre og kan sprekke. Lær deg triksene for å fikse dette her.

Er du først uheldig og brenner huden, skal du ikke smøre yoghurt på huden, slik kjerringrådene sier. Behandl heller for brannskade, siden det er nettopp det det er, og kjøl ned huden med kalle omslag, after sun-gelé eller aloe vera-gele.

LES OGSÅ: Slik sminker du et solbrent ansikt

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer