Sommer er barbeinttid, og da er det spesielt viktig at du vasker føttene skikkelig. Foto: Colourbox
Sommer er barbeinttid, og da er det spesielt viktig at du vasker føttene skikkelig. Foto: Colourbox Vis mer

Skjønnhet

Husker du å vaske føttene også?

De blir ikke rene bare av å stå i dusjvannet.

Publisert
Sist oppdatert
Helt nederst på kroppen sitter de to mest ignorerte av våre kroppsdeler - føttene.

Innimellom, og særlig sommerstid, tar vi oss tid til å stelle dem så vidt, men vi konsentrerer oss mest om tåneglene, og lakker dem i fine farger. Resten av føttene får ikke så mye oppmerksomhet.

Se neglelakken som kommer i høst

I stedet presser vi dem inn i altfor trange og vonde sko, går rundt i flipflops som gir gnagsår og hard hud mellom tærne, og lar dem svette i klamme og sure joggesko.

Og hvor ofte vasker du føttene dine skikkelig?

Ja, du dusjer kanskje hver dag, men bøyer du deg ned og gir føttene en skikkelig såpevask, både oppå og under?

Det burde du, for føttene blir ikke rene av å bare stå i dusjvannet. Særlig nå om sommeren er dette viktig, når du går mye i åpne sandaler og også barbeint. Da drar føttene dine med seg ganske mye skitt, og dette er ikke noe særlig å få i yndlingsskoene eller sengetøyet.

Slik vasker du tøyskoene dine

Få det inn i kveldsrutinen

Faktisk burde en liten vask av føttene være en del av kattevasken du gjør om kvelden før du legger deg. Da får du også vekk eventuell fotsvette som har kommet i løpet av de mange timene føttene har vært gjemt inne i et par sko.

LES OGSÅ: Dette gjør høyhælte sko mer behagelige

Dersom du plages av tørre og sprukne hæler bør du avslutte med å smøre inn føttene med en olje eller en fuktighetskrem. Hvis du jevnlig gjør dette vil du merke bedring ganske raskt. Er føttene ekstremt tørre, bruker du krem eller olje raust, og sover i et par gamle bomullssokker slik at det får trekke inn, og ikke søler til sengetøyet.

Trenger føttene dine en skikkelig overhaling? Her ser du hva som skal til.

Føtter som svetter

Hvis du har problemer med fotsvette, kan du ta på talkumpulver etter at du har dusjet om morgenen. Du bør bruke sokker i ren bomull slik at føttene får luftet seg. Kjipp ogå av deg skoene når du kan gjennom dagen, så tærne får luftet seg. Skaff deg også innlegssåler som skal stoppe vond lukt og bakterievekst i skoene dine.Vær flink å smøre føttene, så forebygger du hard hud. Foto: Colourbox
Vær flink å smøre føttene, så forebygger du hard hud. Foto: Colourbox Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer