GRISEMOBIL: Gnir du basilusker i ansiktet når du tar en telefon? Foto: Colourbox
GRISEMOBIL: Gnir du basilusker i ansiktet når du tar en telefon? Foto: Colourbox Vis mer

Livsstil

Husker du å vaske mobilen?

Den er en potensiell bakteriebombe.

Mobilen er manges beste venn. Vi har den med overalt, og bruker den til å ringe og tekste venner og familie, til å hente info fra nettet, og selvsagt til å følge med på hva som skjer på facebook.

Har du noen gang vasket mobilen din? Ikke det, nei. Det eneste du gjør er kanskje å pusse litt på skjermen for å fjerne fingermerker?

Skitnere enn et offentlig toalett

Du vil ikke like å høre at en mobil kan være vert for 18 ganger flere bakterier enn nedtrekkeren på et offentlig toalett. Det viste faktisk et forsøk gjort i Storbritannia, ifølge Daily Mail (ekstern lenke).

Problemet er at mange av oss er slappe med håndhygienen. Vi har spist mat, tatt på møkkete rekkverk, eller aller verst - vi har vært på toalettet uten å vaske hendene godt nok etterpå. Så fisker vi fram mobilen og begynner å taste. Det resulterer i at mange mobiltelefoner er full av avføringsbakterier.

Men mobilen blir også full av fett, og ingen av delene er gunstig å gni inntil kinnet når du tar en telefon etterpå.

LES OGSÅ: Er sminkepungen din en bakterievert?

Vask mobilen

Første bud er selvsagt å vaske hendene ofte, og å vaske dem grundig. Det betyr varmt vann, godt med såpe, og at du gnir dem godt sammen i minst 15 sekunder. Husk at håndflatene og tomlene også skal vaskes. Skyll grundig, og tørk hendene fullstendig etterpå. Har du lange negler må du passe på å vaske under dem, helst med en neglebørste.

Du bør også tørke over mobilen din jevnlig. Det gjør du med en fuktig klut med litt såpe, eller med en antibakteriell våtserviett.

Innimellom bør du også vaske den med alkohol, for eksempel isopropanol, som du får tak i på bensinstasjoner. Ta mobilen fra hverandre, og tørk over både skjerm, deksel og batteri med en tørr klut fuktet med isopropanol. Slik får du vekk alt av skitt, smuss, fett og bakterier.

LES OGSÅ: Seks ting som er skitnere enn penger

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: