Brun

Hva er egentlig mest sexy?

Solbrun eller blek, det var spørsmålet. Her er svaret.

Skuespiller Anne Hathaway ser ut til å være strålende fornøyd med sin melkehvite hud, mens artist Geri Halliwell sverger til det gylne. Hva er vakrest?
Skuespiller Anne Hathaway ser ut til å være strålende fornøyd med sin melkehvite hud, mens artist Geri Halliwell sverger til det gylne. Hva er vakrest? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Hva er vakrest?Er det mest hottest å være blek og rosekinnet eller solkysset og gyllen? Nå har forskerne funnet svaret.

Samme det, bare det er naturlig
 
820 (46%)
Brun hud
 
656 (37%)
Blek hud
 
299 (17%)

Sunn=sexy

Hudfarge avgjør nemlig hvor sunn og sexy du ser ut, viser en studie som er publisert i Science Daily.

I studien fikk 54 personer i oppgave å manipulere ansikter på en dataskjerm. De skulle justere fargen slik at personen så sunnest mulig ut. Ingen av dem ble gjort veldig solbrune.

Valgte ikke solbrunt

Samtlige av testpersonene valgte å øke rosatonene, gulfargene og klarheten i hudtonen.

 • Klar for roser i kinnene? Her er KK.nos test av rouge.

 • - Tidligere forskningsarbeider har fokusert på ansiktets form eller hudens tekstur. Men det mest variable er faktisk hudens farge, sier Dr. Ian Stephen ved University of Bristol.

  Biologien forklarer

  Forskerne poengerer også at det som ser sunt ut - som god holdning, blankt hår og ren hud - ofte er det vi regner som mest attraktivt. Og dette er den en biologisk forklaring på, mener forskerne. Hud som har god blodsirkulasjon og mye oksygen i blodet forteller dette om et sterkt hjerte og gode lunger. I tillegg påvirkes hudfargen av hva du spiser.

  - I vesten tenker vi ofte på solbruning som den beste måten å endre hudens farge på. Men vår forskning viser at du like gjerne kan ha en sunn livsstil med et godt kosthold, sier Ian Stephen.

  Her er maten som gjør deg pen.

  Spis deg sexy

  Melanin er det stoffet som skaper den solbrune fargen i huden når det blir eksponert for sol. Men deltagerne i studien valgte å gjøre huden hvitere eller mer gulaktig i stedet for brunere når de skulle gjøre personene på bildene mer attraktive. Når man ser på disse stjernene, er det ikke så vanskelig å skjønne hvorfor.

  - Den eneste måten vi kan gjøre huden blek eller mer gulaktig på er å spise mye frukt og grønnskaer, hevder Professor David Perrett ved University of St. Andrews.

  Denne fargen oppnås gjennom kosten fra grønnsaker og frukt som er rik på karoten og andre plantepigmenter.

  Gjør som fuglene

  Det er de samme pigmentene som fuglene viser fram når de bruser med fjærne for å tiltrekke seg en make. Forskerne mener at det samme kan gjøre seg gjeldende hos mennesker.

  Han vil ha deg blek

  Dette er i tråd med en tidligere amerikansk studie, som konkluderte med at jevnt over foretrekker menn kvinner med lys hud, mens kvinner er tiltrukket av mørkere menn.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer