Espresso:
Kaffe som lages under høyt trykk i spesialmaskin. Skummet på toppen kalles crema, og skal være tykt, jevnt og rustbrunt. En dobbel espresso kalles doppio.
Dagens kaffe:
Svart traktekaffe som serveres på kaffebarene. Vanlig kopp er omtrent seks centiliter.
Americano:
En enkel eller dobbel espresso som fylles på med varmt vann. Et alternativ til presskanne- og traktekaffe.
Macchiato:
Betyr «flekkete» på italiensk. Enkel eller dobbel espresso med litt tykt melkeskum.
Kaffe latte/café au lait:
Enkel eller dobbel espresso med steamet melk. Forholdet er én del kaffe til fem deler melk. Café au lait er nesten det samme, men lages med filterkaffe eller kaffe fra presskanne, og inneholder litt mindre melk.
Cappuccino:
Én tredel espresso, én tredel melk og én tredel skum. Skummet skal være smidig og fløyelsaktig, og det skal ikke være noe klart skille mellom skummet og den varme melken under. Bruk gjerne ren sjokolade eller en blanding av sjokolade og kanel som strø.
Cortado:
Spanjolenes svar på macchiato, men med varm melk i stedet for melkeskum.
Kaffe mocha:
Espresso, steamet melk og mørk sjokolade (latte med sjokoladesaus).
(Næringsinnholdet i kaffedrinkene er basert på en tabell utarbeidet av klinisk ernæringsfysiolog Eli Anne Myrvoll, samt en undersøkelse utført av Grete Roede.no)