Helse & Livsstil

Hva lykkelige menn lyver om

Mannen i ditt liv gjør alt for deg. Inkludert å lyve. KK har spurt menn om deres forhold til små løgner.

Publisert
Sist oppdatert
Lykkelige menn lyver også. De kan være strålende fornøyd med forholdet dere mellom, men den fullstendige ærligheten føles likevel ikke som veien å gå. Hvorfor? Som oftest svarer de at de lyver for å unngå å såre deg. Vi har spurt en gruppe menn om hva de lyver om, og hvorfor.

Løgn: Han skal treffe kompisene
Sannhet: Han skal treffe en (perifer) kvinnelig bekjent
Hvorfor: "Selv om man holder sin sti ren, orker man ikke alltid å forklare hvem, hva og hvorfor når man sitter i sofaen med kjæresten. Det blir det ofte bare haraball av." – Kenneth (35).

Løgn: Svigermor er en flott kvinne
Sannhet: Svigermor er en masekråke
Hvorfor: "En løgn benyttes når sannheten antas å være vondere enn løgnen. Svigermor er ei nepe og svigerfar er småsær. Disse omstendighetene betyr svært lite for meg, samtidig som de er av stor betydning for henne. Jeg ser så lite til svigermor og svigerfar at jeg fint kan leve med manglene deres, derfor er det ingen vits i å såre med å være helt ærlig." – Tore (32)

Løgn: Nei, du ser ikke tykk ut i den kjolen
Sannhet: Du kunne sikkert gått ned et par kilo
Hvorfor: "For det første eksisterer det som regel en slags stilltiende overenskomst om at begge vet at man på et eller annet nivå lyver, men at det ikke gjør noe. For det andre spiller jo ikke disse tingene noen rolle. Kanskje hun har noen kilo for mye, men det er jo ikke spesielt viktig så lenge man i det store og det hele synes dette vesenet er det vakreste på planeten uansett." – Anders (29)

Løgn: Dét antrekket er finere enn det andre
Sannhet: Han ser ikke forskjell
Hvorfor: "Jeg er mann; vi har ett festantrekk og er ikke vant til å forholde oss til mer enn det. La oss bli ferdige med dette temaet og bevege oss over til noe jeg faktisk finner interessant." –Magnus (33)

Løgn: De nye sofaputene er skikkelig fine
Sannhet: Han ville valgt noe annet selv
Hvorfor: "Hvis jeg ikke liker noe hun har kjøpt til leiligheten er det ikke noen vits å si det, da slikt betyr lite for meg, men mye for henne." – Bjørn (27)

Gjennomgående svarer mennene vi har spurt omtrent likt. De lyver for å unngå å såre sine kvinner på områder hvor sannheten er av så liten betydning for dem at de er mer interessert i å se den kvinnelige motparten fornøyd. Kun unntaksvis lyver de for å dekke over alvorligere forhold, som for eksempel utroskap. Noen svarer også at de lyver når de er i stressede situasjoner og helst vil unngå tidkrevende konflikter, eller for å fremstå i et noe bedre lys enn sannheten tilsier, selv om sannheten i seg selv ikke er så ille – bare usjarmerende.

Enkelte tar likevel mål av seg til å ikke lyve i det hele tatt. "Hvite løgner for å skape husfred er grensen før tøffel. En farlig ferd. Bedre å kjøre rett fram med hvem man er på godt og vondt. Kvinner er prinsesser og skal skjemmes bort i det fulle og hele, men aldri på bekostning av egen identitet eller at du lar deg herse med på hjemmefronten. "Husfred" er ord som ikke skulle vært i vokabularet," sier Nils (35).

(Navnene i artikkelen er ikke identiske med virkeligheten.)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer