Utroskap

Hvem er mest utro?

Er det kvinner eller menn som er verst når det kommer til utroskap?

HVEM ER VERST? Både kvinner og menn er stadig oftere utro, ifølge nye studier.  Foto: Panther Media
HVEM ER VERST? Både kvinner og menn er stadig oftere utro, ifølge nye studier. Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ifølge en undersøkelse fra The Archives of Sexual Behavior, er kvinner nesten like ofte utro som menn. Vi bedrar faktisk parteren oftere nå enn før, skriver magasinet Women's Health på nett.

LES OGSÅ: Gikk du for langt på julebordet?

Økning for begge kjønn

Forskerne fikk 918 menn og kvinner til å fylle ut en spørreundersøkelse på nett. De ble spurt om de har vært utro mot sin partner og hvorfor de eventuelt var det.

19 prosent av kvinnene innrømmet utroskap mot sin partner, og det er fem prosentpoeng høyere enn resultatet fra The National Science Foundation’s General Social Survey i 2010.

Tallene for menn er noe høyere. 23 prosent av menn innrømmet utroskap i den siste undersøkelsen. I 2010-undersøkelsen var tallet 19.

LES OGSÅ: Ni grunner mot monogami

Hvorfor er vi utro?

Ifølge ekteskaps- og familieterapeut Sheri Meyers, er det ikke kjekke mannfolk, men misnøye i forholdet som frister kvinner inn i utroskapen.

LES OGSÅ: – «Det bare skjedde» er tull!

Ensomhet og følelsen av ikke å være så nært knyttet til partneren som ønsket, er en av de vanligste årsakene, sier Meyers. Det er også mangelen på kommunikasjon, for lite kjærlighet og oppmerksomhet, kjedsomhet, seksuelle utfordringer og mangel på intimitet.

LES OGSÅ: Er det riktig å fortelle om utroskap?

Ekstra utsatte perioder

Ifølge en undersøkelse i den medisinske journalen Hormones and Behavior, er det mer sannsynlig at kvinner betviler forholdet sitt og partneren sin under visse dager av syklusen.

Studien viser at kvinner oftere finner feil hos partneren og føler seg mindre nær vedkommende når de er på sitt mest fruktbare.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer