Menn

Hvem tror du er latest?

Ny forskning avslører hvem som er slappest av kvinner og menn.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Liker du å ta livet med ro? En ny studie gjort ved John Moores universitet i Liverpool viser at kvinner er latere enn menn - gjennom hele livet, faktisk.
 • Ta testen: Er du en slappfisk?
 • Forskerne så på aktivitetsnivået både til skolebarn og eldre, og kom fram til at gutter og menn er mer aktive enn jenter og kvinner.På barnestadiet deltok jentene 6 prosent sjeldnere i vilter lek enn guttene, de holdt seg heller i mindre grupper der de pulset med ordleker og prat.Guttene på sin side samlet seg i større grupper, spilte fotball og herjet.
 • Aldri mer sofasliter
 • Er bekymret

  Forsker Nicky Ridgers sier til BBC News at aktivitetsforskjellen er bekymringsfull, og at den kan forklare noe av grunnen til at jenter blir overvektige. Hun mener skolen må oppfordre jentene til å røre seg mer i leken.Når folk blir eldre er det naturlig at aktivitetsnivået daler. Imidlertid blir mange kvinner mer passive enn godt er.
 • 50 tips som gir deg mer energi
 • Tradisjonelle roller

  Forskerne fant ut at kvinner over 70 stort sett satt stille mye av dagen, mens menn i det minste tok seg turer ut av huset.Dette forklares med at det tradisjonelle kjønnrollemønsteret fortsatt gjelder. Kvinner skal pusle hjemme, mens menns oppgaver stort sett finner sted utenfor husets fire vegger.Professor Adrian Taylor sier til BBC at vi bør være oppmerksomme på forskjellene og bli mer bevisste på å aktivisere folk i alle aldersgrupper. Hvis ikke kan vi komme til å se en økning i forekomsten av hjertesykdom, diabetes og mentale problemer.
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer