DU FINNER NEPPE SVARET HER: Ta heller en titt på underarmen din og studer blodårene. Er blodårene blå, indikerer det at du kler best kalde farger, mens grønne blodårer viser det motsatte. Foto: Colourbox
DU FINNER NEPPE SVARET HER: Ta heller en titt på underarmen din og studer blodårene. Er blodårene blå, indikerer det at du kler best kalde farger, mens grønne blodårer viser det motsatte. Foto: Colourbox Vis mer

Hudtone

Hvilke farger passer til deg?

Utnytt dine naturlige farger til fordel for deg.

Publisert
I løpet av livet bruker kvinner 3276 timer på å stelle seg - nok tid til å sende en astronaut frem og tilbake til månen 22 ganger. Men hvor effektivt bruker du egentlig denne tiden? Kan det hende at du faktisk kunne brukt noe av denne tiden til noe annet, uten at du egentlig trenger å se noe dårligere ut av den grunn?

Svaret er ja. Jo mer du vet om hva du kler og hva som får deg til å se bra ut, jo mindre tid trenger du åpenbart å bruke på styling, pynting og fiksing. Kunnskapen under er gull verdt - ved å velge riktige farger på hår, lepper, klær og neglelakk får du mye gratis.

Slik ser du hvilke farger som kler deg

Du har kanskje hørt snakk om varme og kalde mennesker, uten å mene personlighetstyper. Det ligger nemlig noe i disse gamle utsagnene om at du bør finne ut om du har naturlig varme eller kalde toner i huden. Dette kan være en effektiv pekepinn på hvilke farger du bør kle deg i og bruke i sminken.

HER KOMMER SUPERTRIKSET: Ta en titt på underarmen din og studer blodårene. Er blodårene blå, indikerer det at du kler best kalde farger, mens grønne blodårer viser det motsatte.

Hvilke farger er varme, og hvilke er kalde?

I utgangspunktet er alle farger med gul undertone varme, mens en blå undertone heller mot det kalde. Gult, oransje, rødt er typiske varme farger. På andre siden er blått, lilla og grønt typiske kalde farger. Det er når de typiske varme fargene egentlig er kalde at forvirringen starter. Husk da på gul eller blå undertone, og du finner ut hva som er hva. Det viktigste er at du føler deg vel. Prøv gjerne sminken på hånda og se hvordan den passer til hudtonen din. Med klær kan du holde plaggene opp til ansiktet og se om fargen gir deg glød eller gjør deg blek og grønnlig.

TRINN 1: Finn riktig farge på leppestiften

For å velge riktig leppestift er det to ting det er viktig å legge merke til. Hudtonen er en ting, størrelsen på leppene dine er en annen ting. En tommelfingerregel er at lyse farger fremhever og forstørrer, mens mørke farger forminsker. Med andre ord anbefales lyse varianter til små lepper og mørke farger til store lepper.

Til lys hud er rosa, og kirsebærfarger pent. Vær forsiktig med brune og gule toner. Derimot til olivenfarget hud kan bruntoner være flott, bare man holder seg unne de aller lyseste nyansene. Om du har gul undertone i huden kan dype kirsebærfarger og dype bruntoner bli fint, mens oransje og rødt ikke er like heldig.

TRINN 2: Finn riktig hårfarge

Håret ditt rammer inn ansiktet ditt, og viser mye av din personlighet. Det betyr at hårfargen har mye å si for hvilket inntrykk folk for av deg. Har du varm hudtone kan gyllenbrunt og kastanjebrunt være fint, gjerne med noen rødlige eller gylne sjatteringer. Kalde brune og blonde toner er fint til kald hudtone. Kombiner gjerne med honningfargede striper. Er du rødhåret, er en generell regel å holde seg unna røde farger. Ta gjerne kontakt med frisøren din som kan vet hva som passer akkurat deg.

TRINN 3: Finn riktige farger til klærne

Unngå å bli en motesynder og finn ut hvilke farger på klærne som ser best ut på deg. Lys hud med kald tone passer til kalde farger, gjerne mørke farger med blå undertone. Medium hudfarge passer best med primærfargene, gul, rød og blå. Husk å legge merke til undertonene. Mørk hudfarge kler hvitt og lyse farger.

TRINN 4: Finn riktig farge på negllakken

Vær nøye med neglelakkfargen også. Alle detaljer teller, og å ha en fin neglelakk kan være det som løfter et helt antrekk. Er hudtonen din lys og kald vil alle bærfarger være fine til deg. For deg med medium hudfarge kan de aller fleste farger brukes. Med neglelakk er det lov å være litt vågal, men blir uansett penest om du passer på å ha riktig undertone. For de mørke hudtonene er de dype lilla- og rødfargene finest.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer