Som kvinne bør du helst få i deg 75 mg hver dag. Men hvilke frukt- og grønnsakstyper bør du ty til for å få fylt dagsbehovet?
LES OGSÅ: Hvilken juice inneholder mest c-vitamin?
Appelsin og andre citrusfrukter er kjent som gode c-vitaminkilder. Men de er langt fra de beste.
Paprika og spinat slår appelsin
Faktisk finnes det grønnsaker som har mer c-vitamin per 100 gram enn appelsinen. Både spinat og paprika inneholder mer c-vitamin. Og paprika inneholder MYE mer enn appelsinen.LES OGSÅ: Våren er aspargestid - og den er full av vitaminer!
Solbær på topp
Av frukt er både jordbær, kiwi og molter bedre kilder. Men aller best er solbæret. 100 gram solbær inneholder mer enn tre ganger så mye c-vitamin som 100 gram appelsin!Vi har funnet frem til frukt- og grønnsakstypene som inneholder mest c-vitamin per 100 gram. Dataene er hentet fra Matvaretabellen.no (ekstern lenke), en fin kilde hvis du lurer på hva matvarer inneholder av næringsstoffer.
Her er lista:
Solbær – 159 mg
Rød paprika – 140 mg
Gul paprika – 130 mg
Grønn paprika – 120 mg
Molter – 95 mg
Jordbær – 69 mg
Kiwi – 59 mg
Spinat – 54 mg
Klementin – 54 mg
Appelsin – 51 mg



