Klassisk

Hvilken kur fungerte best?

Klassisk slankeprogram, brevkurs eller yoga? Sjekk resultatene av testen.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Glem klibrød og endeløse turer på tredemølla. Ifølge en ny studie er det kvinner som klarer å lære seg gode avspenningsteknikker til bruk i hverdagen som lykkes best i å holde vekten nede.

Stress ned

I en forskningstudie gjort ved University of Otago i New Zealand deltok 225 overvektige kvinner. De ble delt inn i tre grupper. Den første gruppen fulgte timer i yoga, meditasjon og positiv visualisering. Gruppe nummer to gikk gjennom et klassisk slankeprogram med trening og diett. Den tredje gruppen mottok et brevkurs i kosthold.
 • 2 lynkjappe helsetriks
 • Alt du trenger å vite om yoga
 • Slik får du trendkroppen
 • Tren deg til bedre sex
 • Veid etter to år

  Kvinnene fulgte dette opplegget i to år. Deretter ble de veid og sammenlignet. Resultatet overrasket forskerne. Den gruppen hvor flest hadde gått ned i vekt og blitt der, var yoga- og meditasjonsgruppen, skriver Dailymail.co.uk. - I denne gruppen fant vi de mest overraskende resultatene. Disse kvinnene gikk i gjennomsnitt ned to og en halv kilo, sier Dr Caroline Horwath, en av forskerne bak studien.

  Håndtere følelser

  I følge forskerne kan det å lære seg å roe helt ned, sammen med endringer i livsstilen generelt, være en nøkkel til slankere kropp. Med riktige yoga og meditasjon kan du lære å håndtere stress og vanskelige følelser uten å ty til mye eller usunn mat. TEST DEG SELV:
 • Ta testen: Er du klok på kosthold?
 • Ta testen: Er du en slankehysteriker?
 • Ta testen: Kan du få bikinimage?
 • Ta testen: Er du en trøstespiser?
 • Slutt med slankingen

  - De positive resultatene er svært spennende. Vanlige slankekurer har ikke denne langtidseffekten som avspenningsteknikker ser ut til å ha. Å slutte å prøve å slanke seg er kanskje hemmeligheten bak en tynnere kropp, sier Dr Horwath. Lyst til å begynne å trene yoga? Slik finner du din yogatype.En annen oppdagelse forskerne gjorde, var at kvinner som var oppsatt på slanking, var de som raskest mistet interessen og droppet ut av hele prosjektet.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer