Solbriller

Hvilken solbrille kler du?

Ansiktsformen din har alt å si.

BRILLEFINE KJENDISER: De har ikke samme ansiktsform, men alle er fine i solbriller. Finn tommelfingerreglene for din ansiktsform lenger nede i artikkelen. Foto: All Over Press
BRILLEFINE KJENDISER: De har ikke samme ansiktsform, men alle er fine i solbriller. Finn tommelfingerreglene for din ansiktsform lenger nede i artikkelen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I dag har solbriller ikke bare en praktisk funksjon. Det er blitt en like stor del av antrekket som smykker, armbånd og annet tilbehør.

LES OGSÅ: Slik pimper du opp solbrillene

Forskjellen er at øreringene kjøper vi gjerne på H&M. Men vi er gjerne villige til å bruke litt mer på briller – og helst vil vi selvfølgelig ha designerbriller.

Da kan det jo være greit å ha følgende råd i bakhodet, for å finne en solbrille som du kan ha glede av i mange år framover.

SE OGSÅ: Sommerens kuleste solbriller

Hvilken ansiktsform har du?

Mens et ovalt ansikt kler det aller meste, finnes det en rekke tommelfingerregler for andre ansiktsformer.

Optikerkjeder som Specsavers, Brilleland og Interoptik (eksterne lenker) gir gode råd når det gjelder kjøp av briller og ansiktsform på sine hjemmesider. Her har vi samlet noen av dem.

Langt ansikt?

Unngå små, smale og skarpe former. Et langt ansikt bør deles, med en lett kantet til rektangulær form. Velg en ensfarget innfatning. Velg en brille som har tyngden på yttersiden og en ensfarget innfatning. Stengene bør ikke være for høyt plassert.

Se kjendiseksempel her:


Dråpeformet ansikt?

Ansikt med smal panne, smalt øyeparti og bred hake, krever innfatning som er kraftig og markert for å skape balanse. Unngå små og smale innfatninger.
Stangen bør sitte høyt, og fasongen skal skråne ned mot haken. Den skal ha god bredde fra kinn til kinn.

Se kjendiseksempel her:


Hjerteformet ansikt?


Har du bred panne, men smalere kjeveparti, kan du med fordel bruke en tynn avrundet eller litt kantet innfatning. Unngå utforminger som er svært mye bredere i overkanten av brillen.

Se kjendiseksempel her:


Rundt ansikt?


Styr unna runde briller, det vil gjøre ansiktet enda rundere. Du kan også beholde en myk linje hvis du vil, men velg heller en oval form. Du bør velge en smal brille som heller inn mot haken med høyt plasserte stenger. Dette vil få ansiktet til å se smalere og lenger ut.

Se kjendiseksempel her:


Kantet ansikt?


Unngå veldig kantede eller helt runde briller, som bare vil forsterke ansiktsformen og framheve kjevepartiet. Velg en brille som har tyngden oppe og skråner ned mot haken. Dette gjør kjevepartiet smalere.

Se kjendiseksempel her:


Har du veldig høye kinnbein?


Da kan det være lurt å ta «smiletesten». Ta solbrillene på og smil så mye du klarer. Hvis kinnbeina løfter brillene når du gjør dette, er det kanskje ikke brillen for deg. Da kan brillene fort bli for tette, og resultatet blir duggete brilleglass og striper på kinnene. Ett tips er å se etter briller med neseklyper, som du kan regulere selv.

Og glem heller ikke...

Har du først bestemt deg for å bruke litt penger på solbrillen, kan det være greit å ikke gå blindt etter trender. Velg heller en modell som passer din personlige stil, så vil brillen vare lenger enn ut sesongen.

Husk at de mest trendy brillene finner du jo kopier av hos de fleste rimelige kleskjedene.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer