Snacks

Hvilken type salt snacks er «sunnest»?

Se hva du bør velge hvis du er fysen på potetgull og annet sprøtt snadder.

FARLIG GODT: Men du kan velge en variant som ikke er så ille. Se hvilke som er best under.
FARLIG GODT: Men du kan velge en variant som ikke er så ille. Se hvilke som er best under. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fysen på noe salt og sprøtt utpå kvelden? En skål med potetgull, tortillachips eller ostepop kan være veldig godt å småspise av når du sitter foran tv'en, eller har skravlekveld med venninnene.

Men snacks som dette er ikke akkurat «lettmat», i tillegg kan det skade tennene dine, så du gjør lurt i å ikke sette fram den største skåla. Da er det altfor lett å tømme hele, og plutselig har du fått i deg like mange kalorier som en stor middag uten at du har fått i deg noe annet enn karbohydrater, fett og salt.

Se en oversikt over hva de vanligste potetgulltypene inneholder av kalorier lenger ned i saken.

LES OGSÅ: Tips til sunne snacks

Litt snacks er lov

Ja, det er selvagt sunnere å snacke på rå grønnsaker og dip laget på mager kesam. Men hva hvis du ikke har lyst på dette, men vil ha potetgull ...

Du får lite nyttige næringsstoffer ut av snacks som potetgull og ostepop. Men livet blir veldig kjipt om vi ikke skal kunne kose oss med usunne ting innimellom. Så da er spørsmålet - hvor mye er det greit å spise?

Jeanette Roede, ernæringsekspert og kommunikasjonssjef i Grete Roede AS, mener en daglig kvote på 50 kalorier kan brukes til «syndige» saker som snacks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer