Manpons

Hvis gutta hadde hatt mensen...

Da hadde kanskje verden - og tamponger - sett litt annerledes ut!

HVIS MENN HADDE MENSEN: Da hadde kanskje måten vi ser på menstruasjon også være annerledes? Foto: Faksimile Wateraid/Youtube
HVIS MENN HADDE MENSEN: Da hadde kanskje måten vi ser på menstruasjon også være annerledes? Foto: Faksimile Wateraid/Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Menn slipper unna både menstruasjon og fødsler, og kanskje hadde verden sett litt annerledes ut dersom rollene ble byttet om?

I anledning Den internasjonale menstruasjonhygienedagen (jepp, den dagen finnes og den var i går, 28. mai), har den internasjonale hjelpeorganisasjonen WaterAid i Sverige satt søkeløs på det faktum at verden over så er det 1,25 milliarder kvinner som ikke har tilgang på toalett når de har mensen.

- Vi tror mye ville se svært annerledes ut dersom menn hadde mensen. Kanskje det ville være synonymt med virilitet og styrke, skriver de i en pressemelding, ifølge danske Jyllandsposten.

For å illustrere og få fram poenget og budskapet sitt, har organisasjonen laget flere fiktive reklamefilmer, blant annet denne om «manpons»:

Wateraid ønsker at 2015 skal bli året der vi tør å snakke om et tema milliarder av jenter og kvinner i dag kun tør å hviske stille om.

I stedet for at det skal være skambelagt, stigmatiserende og flaut, er organisasjonen opptatt av at mensen bør det være det som det i virkeligheten er:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer