HVIS MENN HADDE MENSEN: Da hadde kanskje måten vi ser på menstruasjon også være annerledes? Foto: Faksimile Wateraid/Youtube
HVIS MENN HADDE MENSEN: Da hadde kanskje måten vi ser på menstruasjon også være annerledes? Foto: Faksimile Wateraid/Youtube Vis mer

Manpons

Hvis gutta hadde hatt mensen...

Da hadde kanskje verden - og tamponger - sett litt annerledes ut!

KK.NO: Menn slipper unna både menstruasjon og fødsler, og kanskje hadde verden sett litt annerledes ut dersom rollene ble byttet om?

I anledning Den internasjonale menstruasjonhygienedagen (jepp, den dagen finnes og den var i går, 28. mai), har den internasjonale hjelpeorganisasjonen WaterAid i Sverige satt søkeløs på det faktum at verden over så er det 1,25 milliarder kvinner som ikke har tilgang på toalett når de har mensen.

- Vi tror mye ville se svært annerledes ut dersom menn hadde mensen. Kanskje det ville være synonymt med virilitet og styrke, skriver de i en pressemelding, ifølge danske Jyllandsposten.

For å illustrere og få fram poenget og budskapet sitt, har organisasjonen laget flere fiktive reklamefilmer, blant annet denne om «manpons»:

Wateraid ønsker at 2015 skal bli året der vi tør å snakke om et tema milliarder av jenter og kvinner i dag kun tør å hviske stille om.

I stedet for at det skal være skambelagt, stigmatiserende og flaut, er organisasjonen opptatt av at mensen bør det være det som det i virkeligheten er:

Et tegn på god helse og fruktbarhet.

Her kan du lese mer om kampanjen!

Sjekk KKs store årshoroskop!