Men, det er flere gode grunner til at du bør bytte ut den hvite risen.
LES OGSÅ: Ikke spar på de gamle sushibitene

Tomme kalorier
Hovedforskjellen på rissortene er hvordan de er behandlet. Og det avgjørende er om riskornene er polert og skallet er fjernet eller ikke.Det meste av vitaminer og mineraler sitter nemlig i skallet. Og fordi skallet er fjernet fra hvit ris, inneholder denne sorten svært lite vitaminer og mineraler. Det betyr at du går glipp av nyttig jern, magnesium og fiber som andre rissorter inneholder.
– Det er mer næring og fiber som først og fremst skiller hvit ris fra sunnere sorter, forklarer ernæringsfysiolog Camilla Andersen fra Somebody.no .
Dette er også grunnen til at helsemyndighetene anbefaler oss å bytte ut den hvite risen med mer fiberrike brune varianter.
LES OGSÅ: Ikke bland disse mineralene
Metter dårlig
Hvit ris inneholder for det meste stivelse. Dette gjør at hvit ris gir en falsk metthetsfølelse. Du kjenner deg mett med en gang, men blir raskt sulten igjen. Dette kan fort føre til at du spiser mer senere på dagen/kvelden, enn du ville gjort om du valgte en annen rissort.Det høye innholdet av stivelse omdannes raskt til sukker i kroppen, og hvit ris har høy glykemisk indeks (GI).
En amerikansk studie (les mer om studien her) gjort ved Harvard School of Public Health viste at hvit ris kan øke risikoen for diabetes 2. Nettopp på grunn av det høye innholdet av stivelse.
Den sunneste risen
Ernæringsfysiolog Andersen har tidligere fortalt KK.no at natturris, fullkornsris og villris er de sunneste sortene.– Det er disse som inneholder mest av de næringsstoffene kroppen vår trenger. I tillegg er det disse som gir den største metthetsfølelsen.
LES OGSÅ: Derfor bør du skylle risen
Villris og naturris
Villris er egentlig en type gress, og har en tydelig hasselnøttsmak. Den sorte risen er ofte blandet ut med vanlig ris, men den inneholder mer proteiner, jern og B-vitaminer enn vanlig ris.Naturris gir deg også verdifulle vitaminer og mineraler, og inneholder blant annet mye mer B-vitaminer og magnesium enn hvit ris.
Det er også litt kalorier å spare på å bytte ut den hvite risen. En porsjon naturris inneholder cirka 150 kcal, mens en porsjon jasminris eller basmatiris gir 190 kcal.
LES OGSÅ: Bytt til quinoa
Sett restene i kjøleskapet - fort!
Akkurat som med pasta, så er det veldig lett å koke opp for mye ris.Vil du bruke restene i morgendagens middag, er det viktig at du setter risen i kjøleskapet så fort som mulig.
Lar du kokt ris stå i romtemperatur, dannes det nemlig fort farlige bakterier. KK har tidligere skrevet om hva som skjer hvis du lar ris bli stående for lenge på kjøkkenbenken.
LES OGSÅ: Kan danne kraftige giftstoffer