Utroskap

Hvor går grensen for utroskap?

Ekspertene mener at grensene for utroskap ikke alltid går ved sex. Hva mener du?

HVOR HYGGELIG ER FOR HYGGELIG?: Har du et forhold du vil holde hemmelig for din kjære? - Varsellampene bør blinke, og regelen om å snu i tide er absolutt aktuell, sier sexolog Kristin Spitznogle. Foto: colourbox.com
HVOR HYGGELIG ER FOR HYGGELIG?: Har du et forhold du vil holde hemmelig for din kjære? - Varsellampene bør blinke, og regelen om å snu i tide er absolutt aktuell, sier sexolog Kristin Spitznogle. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Utro uten sex

Hva mener du? Er du utro når du ikke har sex?Du har et nært forhold til kollegaen din – dere tekster og mailer, og utveksler flørtende blikk. Du eier likevel ikke et snev av dårlig samvittighet overfor mannen din, for du er jo ikke utro. Vel…

Mennesker som har personlige vennskap, men ikke sex, kan fremdeles være utro, sier ekspertene.

For emosjonell utroskap kan være like ille. Det sier Phillip Hodson, ved British Association for Counselling and Psychotherapy, ifølge Marie Claire.

- Jeg mener at være utro i hjertet, er å være utro, sier han.

Les også:
Lær å unngå utroskap
Les også: 12 myter om utroskap

Ja, definitivt! Grensen går lenge før sex.
 
718 (63%)
Det kommer an på hvor personlig forholdet er.
 
326 (29%)
Nei. Alt opp til sex er ok.
 
89 (8%)

Er denne historien utroskap?

Hodson viser til et typisk eksempel, som fra virkeligheten. En 34 år gammel konservator har vært sammen med samme mann i flere år. Hun møter en mann, som også er gift, og de spiser ofte lunsj sammen, og deler mange interesser. Hun tenker mye på ham. Hun ville aldri vært utro mot mannen sin, men når hun kjøper nytt undertøy er det den andre mannen hun har i tankene sine.

De sender hverandre e-mailer hele tiden når de ikke er sammen, og på kveldstid chatter de ofte på nettet. Men de har aldri hatt sex, og de har aldri klint.

- Det spiller ikke noen rolle hva man kaller dette, men hun har flyttet på sine intime grenser, sier Hudson.

Men hvor går egentlig grensen?

Facebook truer forholdet

Dere må bli enige om hvor grensen går

- Hei, hvor går egentlig grensen for utroskap? Flørting? Kosing? Kyssing? Sex? Ingen svarer likt!

- En person kan mene at å kysse en annen person da har en vært utro, mens en annen person kan mene at å kysse er ikke utroskap. Derfor er det viktig at når en er kjærester snakker med hverandre og kommer til enighet om hvor grensen går før hva en synes er tillat når en er i et forhold, før en vil kalle det utroskap, svarer helsesøsteren på Klara-klok.no.

Psykolig og sexolog Kristin Spitznogle har skrevet i bloggen sin at emosjonell utroskap er en av våre tids største trusler mot parforhold.

- Det starter gjerne som en uskyldig utveksling av praktiske beskjeder eller innhold av mer overfladisk karakter. Kanskje er dere kollegaer eller på annet vis bekjente, eller kanskje har dere truffet hverandre nettopp på nettet. Så blir kontakten hyppigere og mer personlig. Den følelsesmessige nærheten, fortroligheten og den seksuelt ladede undertonen som lett oppstår, kan fort utvikle en intensitet som på alle måter konkurrerer med forholdet til din partner. Emosjonell involvering utenfor forholdet har alltid vært en trussel mot monogamiet. Med dagens nye kommunikasjonsteknologi er tilgjengeligheten desto større.

Slik unngår du å være utro
Dette styrker forholdet ditt

Her bør varsellampene blinke

Har du et forhold du holder hemmelig for partneren din? Ligger vedkommende under et annet navn på mobilen? Holder du passordene dine hemmelig for partneren din, fordi du blir urolig hvis han skulle gå inn på mobilen eller PC-en din?

Da har du nok noe du vil skjule.

- Da holder neppe ikke-sex alibiet. Varsellampene bør blinke, og regelen om å snu i tide er absolutt aktuell, avslutter Spitznogle.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer