OSTEPOP: Ifølge eksperten kan du spise én porsjon, altså 30 gram, ostepop uten å bekymre deg. Mengden på dette bildet tilsvarer 30 gram.
OSTEPOP: Ifølge eksperten kan du spise én porsjon, altså 30 gram, ostepop uten å bekymre deg. Mengden på dette bildet tilsvarer 30 gram. Vis mer

Ostepop

Hvor ille er egentlig ostepop?

Så «mye» kan du spise om den smakfulle snacksen.

Publisert

KK.NO: Er du en av dem som elsker å kose seg med en salt og sprø pose med ostepop? Da blir du sikkert glad for å høre at tre nye limited edition varianter snart vil være å finne i butikkhyllene.

Den svenske snacks produsenten OLW lanserer nemlig variantene United Cheez, La dolce Cheez og Vive le Cheez, hvor smakene er inspirert av USA, Italia og Frankrike.

«Nam» tenker du, «hmm, skeptisk» tenker vi.

For er dette tre nye og bedre varianter, eller inneholder de akkurat like mye salt, fett og kalorier som den originale Cheez Doodles?

LES OGSÅ: Popcorn-trikset du må prøve

Har et høyt fett-, kalori- og saltinnhold

Vel, etter å ha tatt en nærmere titt på næringsinnhold til de tre posene er dommen følgende: de er omtrent like ille som originalen når det kommer til både salt-, fett- og kaloriinnhold.

Her er en oversikt over næringsinnholdet deres per 100 gram:

Original Cheez Doodles

United Cheez

La dolce Cheez

Vive le Cheez

OSTEPOP: De tre nye variantene ser smakfulle ut, men hvor sunne er de egentlig?  Foto: produsentene/Din side
OSTEPOP: De tre nye variantene ser smakfulle ut, men hvor sunne er de egentlig? Foto: produsentene/Din side Vis mer


LES OGSÅ: Derfor tømmer du hele skåla

Bør ikke spise mer enn 30 gram

Lise von Krogh, som er ernæringsfysiolog og en av ekspertene på Bramat.no, forteller at hun ikke er overrasket over resultatet, da det er slik med de fleste snacks varianter.

- I likhet med annen snacks som for eksempel potetgull og tortillachips, har også ostepopen et høyt kalori- og saltinnhold, noe som gjør det svært usunt.

- Denne typen snacks er både energitett og næringsfattig.

Hvor mye ostepop er det ok å spise?

- Spiser du kun én porsjon, som produsenten angir til å være 30 gram, så gjør ikke dette kostholdet ditt noe særlig usunt.

Når det er sagt, tror von Krogh de færreste nøyer seg med kun 30 gram - de ender nok heller opp med å sluke hele posen.
 
- Spiser du en av disse special edition-posene, som inneholder 200 gram, vil dette dekke cirka 4,2 gram av maksimalt saltinntak på 5 gram. Dessuten vil du få i deg over 1000 kalorier, noe som tilsvarer en solid og kraftig middag.

Én vanlig pose ostepop (de lange smale posene) er på 120 gram, og inneholder da 628 kcal.

30 gram, vil altså tilsvare cirka én fjerdedel av denne posen. 

LITT SUNNERE SNACKS: Dersom du er opptatt av kalorier, men har lyst til å kose deg bør du gå for popcorn eller saltstenger.  Foto: OZMedia - Fotolia
LITT SUNNERE SNACKS: Dersom du er opptatt av kalorier, men har lyst til å kose deg bør du gå for popcorn eller saltstenger. Foto: OZMedia - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Kjøper smågodt for 991 millioner kroner

En litt sunnere snacks 

Har du lyst til å bli litt sunnere, men er altfor glad i salt snacks til å kutte det helt ut?

Da vet du sikkert at blant de sunneste salte snacksene, finner vi popcorn og saltstenger. Og at du gjør lurt i å knaske på nøtter i stedet, fordi de inneholder mange fine mineraler og sunt fett.

Hvis ikke noe av dette frister kan du prøve en annen sunn snack, nemlig kikert-snacks! Oppskriften på dette finner du i denne KK.no saken!
 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer