For eksempel kan tastaturet ditt ha like mye basilusker som det er i toalettet, og tannbørsten din kan være tumleplass for intet mindre enn 10 millioner bakterier.
Men det er ikke bare på baderommet og arbeidsplassen bakteriene florerer. Et av rommene som er spesielt utsatt er kjøkkenet ditt, skriver WebMD.com.
LES OGSÅ: Be servitøre droppe disse
Mange slurver med kjøkkenhygienen
– Jeg tror mange ikke er like nøye med å vaske kjøkkenet, som de er med å vaske badet - og det burde vi absolutt være, forteller Donna Duberg, assisterende professor på laboratoriumet ved Saint Louis University.– Vi burde ha mer respekt for kjøkkenet, sier hun.
Ikke nok med at bakterier er ekkelt, men på kjøkkenet kan de også føre til matforgiftning. Har du for eksempel tenkt på hvor du legger kjøttet i kjøleskapet?
Heldigvis er det mulig å takle de ekle bakteriene der du og familien lager mat. Bare husk å rengjøre disse områdene godt:
LES OGSÅ: Slik unngår du bakterier i julematen
Søppeldunken
Søppeldunken på kjøkkenet bør alltid ha et lokk på. Ikke bare vil det forhindre vonde lukter, men det vil også hindre insekter fra komme seg rundt i huset og spre bakteriene.Det er heller ikke nok å bytte ut søppelposen.
Helst skal du bløtlegge søppeldunken én gang i uken, for å bli kvitt lukt, flekker og bakterier. Lag en blanding med klor og vann la det stå i fem minutter før du skylder og tørker den.
Kjøkkensvampen
Dette er mest sannsynlig den gjenstanden i hele huset med mest bakterier. Den blir brukt til å vaske det meste, og lagres ofte under vasken - et fuktig, mørkt sted der bakteriene trives godt.Når den i tillegg blir brukt på både oppvasken, kjøkkenbenken og vasken, drar du med deg bakteriene fra det ene stedet til det andre.
Ved å legge den i oppvaskemaskinen, vil du bli kvitt en del bakterier, men ikke nok. Legg heller kjøkkensvampen eller kjøkkenkluten i bløt med en kopp klor og cirka tre liter vann og la den ligge i fem minutter. Deretter skyller du den godt og henger til tørk.
Kjøkkenbenken
For å bli kvitt masse bakterier på én gang, anbefaler Duberg at du sprayer en vannblanding med 10 prosent eddik på kjøkkenbenken. La det ligge på i mellom 30 og 60 sekunder, og tørk av med en ren klut, eller papir.Pass også på at du holder vesker, matpakker, nøkler, post, mobil og PC borte fra benken, siden de som oftest er proppfulle av bakterier.
LES OGSÅ: Vær forsiktig med såpe og varmt vann
Skjærebrettet
Det beste er selvfølgelig å ha et skjærebrett til både rått kjøtt, fjærkre, grønnsaker, sjømat og brød. Du kan desinfisere dem ved å legge dem rett i eddik, eller du kan blande ut en kopp med klor og tre liter vann. La dem ligge i cirka 30 minutter.Derettet skyller du dem grundig med varmt såpevann, eller legger dem i oppvaskmaskinen. Men vaskemaskinen alene vil ikke fjerne alle bakteriene.
Kjøleskapet
Selv om kjøleskapet ditt kanskje sakker ned utviklingen av bakterier, vil det ikke drepe dem. Og desto mer du åpner og lukker kjøleskapsdøren, desto større er risikoen for mugg.Sørg for å vaske ned hele kjøleslapet med en eddikblanding en gang i blant - også skuffer og hyller. I tillegg er det viktig å vaske dørhåndtaket på kjøleskapet ofte.
Oppvaskmaskinen
Har det kommet sort mugg på kantene av oppvaskmaskinen din? Det kan skyldes en en mugg som liker høye temperaturer, og ikke tar spesielt skade av sterke såpemidler.Skrubb muggen bort med en blanding av eddik og bakepulver. Mens du rengjør oppvaskmaskinen, kan du også helle et par desiliter med eddik i bunn, og kjøre et program for å bli kvitt bakterier andre steder.
Håndtak
På kjøkkenet er det fort gjort å flytte bakteriene rundt fra sted til sted, og det gjelder spesielt på håndtakene. Derfor er det viktig å vaske av håndtakene på kjøkkenskap og kjøleskap med en klorblanding hvertfall én gang i uken.Da klarer ikke mikroorganismene å overleve.
LES OGSÅ: Derfor bør du vaske navlen din nøye