Kesam

Hvor sunt er egentlig kesam?

- Alt handler om hvor ofte og hvor mye du spiser av de forskjellige produktene, sier eksperten.

KESAM - ER DET SUNT?: I dag sverger mange til kesam, men er det egentlig så mye sunnere enn de tilsvarende meieriproduktene?  Foto: KK
KESAM - ER DET SUNT?: I dag sverger mange til kesam, men er det egentlig så mye sunnere enn de tilsvarende meieriproduktene? Foto: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Melk, yoghurt, cottage cheese, fløte, rømme og crème fraîche - det er ikke til å komme unna, vi nordmenn er glad i meieriprodukter og bruker dem gjerne til ethvert måltid om vi får sjansen.

Ikke bare smaker disse produktene utrolig godt, men de er også gode kilder til B-vitaminer, jod, sink, fosfor, proteiner og kalsium, som er næringsstoffer kroppen vår er avhengig av for å fungere optimalt.

Det er spesielt ett meieriprodukt vi har lagt vår elsk på i disse dager, og det er kesam – en mager ferskost som visstnok skal kunne erstatte det meste uten å redusere smak og konsistens.

Men er det egentlig bedre å velge kesam til fordel for andre meieriprodukter?

LES OGSÅ: Slik forlenger du holdbarheten til matvarene

Mindre fett og kalorier

Camilla Andersen, som er ernæringsfysiolog, samt gründer og daglig leder av SomeBody.no, forteller til KK.no at alt handler om hvor ofte og hvor mye du spiser av de forskjellige meieriproduktene.

- Til syvende og sist handler alt om mengde og hyppighet – spiser du for eksempel en liten dæsj vanlig rømme et par ganger i måneden så går dette helt fint. Det du først og fremst bør fokusere på, er hva du spiser mest av og gjøre kloke valg av akkurat disse matvarene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer