Utseende

Hvor viktig er utseendet, egentlig?

Sjekk ekspertenes svar.

UTSEENDET TELLER EN DEL: Er du pen har du helt klart noen fordeler når det gjelder yrke og kjærlighet. Foto: (c) zerocreatives/Westend61/Corbis/All Over Press
UTSEENDET TELLER EN DEL: Er du pen har du helt klart noen fordeler når det gjelder yrke og kjærlighet. Foto: (c) zerocreatives/Westend61/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Forskning viser at vakre mennesker tjener mer og at utseende betyr mest i byen. Et vakkert ytre gjør det også litt lettere for deg både i yrkeslivet og i kjærligheten.

Mange av oss er jo ganske overfladiske når vi jakter etter en partner, men når alt kommer til alt, hvor viktig er utseendet egentlig for folk?

- Utseendet er på en måte reklameplakaten vår. Det er det første vi bruker for å gjøre folk interessert i kontakt med oss, sier Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi, til KK.no.

Det er Espen Korsvik, datingcoach og daglig leder i Dating Adventure, enig i.

- Det er ingen hemmelighet at utseende til jenter er viktig for gutter. Særlig for førsteinntrykket, da det er det de ofte tiltrekkes av, forteller Korsvik. 

- Menn er mer opptatt av utseende

Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, forteller til KK.no at det finnes tre forskjellige måter vi orienterer oss ute i verden på:

De visuelle: Orienterer seg av det de ser, men det kan også være et indre bilde.

Auditive: «Høretypen» har lettest for å huske via hørselinntrykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer