<strong>STORE HELSEFORDELER:</strong> Valnøtter kan redusere risikoen for brystkreft, virke slankende og senke kolesterolet.  Foto: Thinkstock.com
STORE HELSEFORDELER: Valnøtter kan redusere risikoen for brystkreft, virke slankende og senke kolesterolet. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Nøtter

Hvorfor bør du spise valnøtter?

Nøtten forebygger hukommelsestap, er proppfull av antioksidanter og kan senke kolesterolet.

Publisert
Sist oppdatert
Nøtter er et godt alternativ til et lite mellommåltid i løpet av dagen, men det er ingen hemmelighet at de inneholder mye kalorier.

Faktisk inneholder mandler opp mot 12 kilokalorier per nøtt, og derfor vil de fleste eksperter anbefale deg å begrense inntaket hvis du ønsker å gå ned i vekt.

Men det er ikke dermed sagt at du bør kutte dem helt ut.

Nøtter blir ofte omtalt som supermat, og det er slettes ikke uten grunn. Stadig flere studier beviser at det er store helsemessige grunner til å kaste innpå valnøtter, skriver Huffington Post.

LES OGSÅ: Dette bør du drikke når du trener

Forebygger hukommelsestap

En studie tidligere publisert i en utgave av Journal of Alzheimer's Disease viste at valnøtter som en del av en Middelhavs-diett kan beskytte hjernen mot aldersrelaterte problemer senere i livet.

Studien inkluderte 447 personer mellom 55 og 80 år, og forskerne kunne se at valnøtter hadde en sammenheng med bedre hukommelse hos deltakerne, i motsetning til andre nøtter.

<strong>BRUK DEM I EN SALAT:</strong> Valnøtter kan brukes i mange forksjellige retter, og ikke bare spises rett fra bollen. Foto: Thinkstock.com
BRUK DEM I EN SALAT: Valnøtter kan brukes i mange forksjellige retter, og ikke bare spises rett fra bollen. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Kan senke kolesterolet

Å spise nøtter - inkludert valnøtter - kan bidra til å senke det dårlige kolesterolet i kroppen hvis du inntar dem daglig, har en tidligere studie vist.

Bare 70 gram med nøtter om dagen er nok til å senke det dårlige kolesterolet med opp mot 7,4 prosent, i tillegg til at de totale kolesterol-nivåene sank med 5,1 prosent.

LES OGSÅ: Så mange boller kan du spise

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Kan senke risikoen for brystkreft

En studie utført ved Marshall University i West Virginia viste at mus som spiste valnøtter hver eneste dag nesten halverte risikoen for å utvikle brystkreft.

De positive funnene ble publisert i en utgave av Nutrition and Cancer. I tillegg til at risikoen ble redusert, viste det seg at musene som faktisk utviklet kreft hadde mye mindre og færre svulster enn de andre musene.

Proppfull av antioksidanter

Ikke nok med det, men studier fra Scranton University har vist valnøtter har mer antioksidanter enn andre nøtter som cashewnøtter, hasselnøtter, pekannøtter og pistasjnøtter.

Valnøtter har også større fordeler når det gjelder og opprettholde den generelle gode balansen i kroppen.

LES OGSÅ: Maten som lindrer smerte

Kan virke slankende

Du har kanskje fått det med deg allerede? Men til tross for et høyt innhold av kalorier viser det seg at nøtter kan virke slankende.

Forskere ved Louisiana State University kom frem til disse resultatene, da personene som daglig spiste mye nøtter hadde en lavere BMI enn de andre personene i studien.

LES OGSÅ: Maten som får deg i godt humør

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer