GJØR LEPPENE DINE EKSTRA SYNLIG: Ifølge Nanna Hedlund, som er marketing manager for Kicks i Norden, er det leppestiften som er den store trenden for julebordsesongen i år. Foto: Tone Ruud Engen
GJØR LEPPENE DINE EKSTRA SYNLIG: Ifølge Nanna Hedlund, som er marketing manager for Kicks i Norden, er det leppestiften som er den store trenden for julebordsesongen i år. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer

Sminke

I år skal leppene dine være i fokus

Knalle lepper er den største trenden for julebordsesongen i år.

Selv om vinteren bare så vidt har meldt sin ankomst, er det faktisk ikke så lenge til julebordsesongen er i gang for fullt.

Da er det nok en gang tid for å gå på jakt etter den perfekte kjolen, og et par lekre sko som ikke tar livet av føttene dine.


Men det gjelder også å finne den perfekte sminken for kvelden, og i år er det leppene som skal stå i fokus, forteller marketing manager for skjønnhetskjeden Kicks i Norden - Nanna Hedlund.

LES OGSÅ: Er hudfargede strømper helt ut?

Sett fokus på leppene dine

– Det aller største denne høsten og vinteren er leppene. Da skal du gjerne gå for de klassiske røde leppene, eller en mørk lilla nyanse, sier Hedlund til KK.no.

Hun kan fortelle at Kicks' spesielt har latt seg inspirere av høst- og vinterkolleksjonen til Gucci denne sesongen - der sminken til modellene var preget av mørke, nesten gotiske lepper og en ellers mild øyensminke og lyse øyenbryn.

Se bilder fra catwalken:


Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

– Når du går for ekstra mørke lepper er det viktig at du ikke overdriver øynene, og ikke bruker for mye eyeliner eller mascara. I tillegg bør du velge en lys øyenskygge, sier hun.

LES OGSÅ: Stjernene som sminker seg selv

Slik legger du den perfekte leppestiften

For at du skal oppnå det perfekte resultatet er det imidlertid noen triks som kan gjøre det litt lettere for deg å legge leppestiften, ifølge Hedlund.

– Det er naturligvis viktig med en god leppestift. Men hvis du har valgt å gå for en av de mørkere nyansene er det også viktig at du bruker en god lipliner rundt leppene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


I likhet med når du bruker selvbruningskrem, er det lurt å legge et godt grunnlag før du påfører leppestiften, og du bør alltid gi leppene dine en liten peeling.

– Du trenger ikke nødvendigvis bruke noen rens, men du kan med fordel gni leppene med en fuktig bomulsdott eller med tannbørsten din, forklarer Hedlund .

LES OGSÅ: Nå skal du bruke perlene dine her

Bruk en consealer over leppene

Når du har funnet leppestiftfargen som passer for deg - enten det er en mørk eller lys nyanse - kan du fremheve leppene ytterligere ved hjelp av en concealer.

– Et godt triks for å gjøre leppene enda mer synlig, eller for å få en mer tydelig kattemunn er å legge en lys concealer rett over midten av leppene dine, forteller Hedlund.

LES OGSÅ: Slik legger du høstsminken

HUSK LIPLINEREN: Den bidrar til å gi deg et jevnere resultat og gjør det mye lettere å legge leppestiften. Foto: Tone Ruud Engen
HUSK LIPLINEREN: Den bidrar til å gi deg et jevnere resultat og gjør det mye lettere å legge leppestiften. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer
ET ENKELT TRIKS SOM GIR ET MYE BEDRE RESULTAT: Litt concealer over midten av leppene dine vil sette mer fokus på den lekre leppestiften din. Foto: Tone Ruud Engen
ET ENKELT TRIKS SOM GIR ET MYE BEDRE RESULTAT: Litt concealer over midten av leppene dine vil sette mer fokus på den lekre leppestiften din. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer
Nanna Hedlund er marketing manager i skjønnhetskjede Kicks. Foto: Tone Ruud Engen
Nanna Hedlund er marketing manager i skjønnhetskjede Kicks. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: