Alternativ Medisin

I mål med nål

Når naturmetoden svikter, søker stadig flere par alternativ hjelp. Her er metodene som kan hjelpe.

I mål med nål
Publisert
Sist oppdatert
Både sink, selen og E-vitamin kan hjelpe. Og mange trenger rett og slett ro og hvile.

En del kvinner som sliter med å bli gravide, har for mye stress i kroppen. Da hjelper det ikke å ta det rolig et par dager. Det handler om hele livssituasjonen. Feil mann eller feil
jobb kan stresse oss like mye som et tett program.

Hvis adrenalin- og kortisolnivået i kroppen er for høyt, kjører alle celler på høyoktan. Da blir det vanskeligere å bli gravid, forklarer ernæringsterapeut Mette Elisabeth Johnson ved Næringsakademiet i Oslo. Hun anbefaler å oppsøke en ernæringsterapeut, som kan legge til rette for en utrensning av kroppen.

Da skal du blant annet avstå fra kaffe, rusmidler, p-piller og mye sukker i et halvt år før du blir gravid. I tillegg kartlegges symptomer, matvaner, livsstil og medisinbruk, både hos kvinnen og mannen. Hår- og mineralanalyser og blodprøver kan i tillegg fortelle hva kroppen mangler.

- Mange kvinner trenger mer sink, både når de vil bli gravide og underveis i svangerskapet. Hos kvinner over 35 år, anbefaler vi også selen. I tillegg trenger mange kvinner påfyll av E-vitamin. Også hos menn er det vanligvis E-vitamin og sink som mangler.

Menn mister litt sink hver gang de har utløsning, og trenger derfor tilskudd av dette, sier Johnson. Hun anbefaler også C-vitamin for å hindre sammenklumping av sperma.

ANDRE ALTERNATIVER
Homøopati utføres ved at en eller flere av cirka 3000 homøopatiske midler velges ut fra pasientens komplette symptombilde. Medisinen består av fortynnede virkestoffer fra plante-, dyre- og mineralriket, som skal stimulere kroppen til å helbrede seg selv.

Urteterapi (phytoterapi) handler om urtete, omslag, damp og å bade i urteuttrekk. Urtene kan virke alt fra beroligende, hormonregulerende til utrensende. Urteterapi har lange tradisjoner blant annet i Kina.

Øreakupunktur utføres ved at nåler stikkes i meridianer eller reflekspunkter, som man erfaringsmessig vet fungerer. Målet er å styrke energier og skape balanse i kroppens funksjoner.

Refleksologi består av lette trykk på reflekspunkter på
kroppen. Målet er at kroppen setter i gang en helbredende prosess og kommer i balanse,
og på den måten blir gravid. Les mer på www.refleksologi.net.

Fotsoneterapi er behandling av ømme soner under føttene korresponderer med bestemte områder i kroppen. Målet er å fjerne energiblokkeringer. Punkter som er ømme, harde eller knudrete, er tegn på at dette området i kroppen ikke fungerer optimalt. Les mer på www.mens.no eller www.fdz.dk.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer