Barbering

Ikke bare en epilator

Denne skiller seg fra tidligere modeller på to måter: Den kommer med barberblad og kan brukes i dusjen.

FØRST I VERDEN: Ved å kombinere epilering og barbering skal hårfjerning bli både mer effektiv og varig.  Foto: Produsenten
FØRST I VERDEN: Ved å kombinere epilering og barbering skal hårfjerning bli både mer effektiv og varig. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du en av dem som tenker «Au, det gjør vondt» så fort noen bruker ordet epilator?

Vel, det er vondt. I alle fall litt ubehagelig. Og selv om du kanskje ikke er fremmed for ideen om å lide litt for skjønnheten, høres det ikke spesielt fristende ut å nappe ut alle hårene på leggene.

LES OGSÅ: Gir dette deg kaktus-legger?

Kortvarig ubehag

Heldigvis trenger du ikke lide så lenge. For hver gang du bruker epilatoren blir det nemlig mindre ubehagelig. I tillegg kan de nye Wet&Dry-modellene brukes i dusjen, noe som gjør opplevelsen mer skånsom og behagelig for huden din.

Brauns nye modell, Braun Silk-èpil 7 Dual Epilator, skal være den første i verden som kombinerer fordelene ved epilering og barbering i ett produkt.

- Fordelen er at du med barberbladet også får tatt de aller aller korteste hårene, med epilator må de være 2 millimeter lange for å få dem nappet ut, forklarer Elise Hambro, kommunikasjonsrådgiver i MSL Nordic, som representerer produsenten Braun i Norge.

Hvis du ikke har tid eller lyst til å vente på at håret skal bli langt nok til at epilatoren skal virke, kan dermed denne modellen være løsningen for deg.

- Men barberhodet kan tas av hvis man bare vil bruke epilator, forteller Elise Hambro.

LES OGSÅ: Så ofte bør du bytte barberblad

Snillere mot huden

Når du bruker epilatoren i varmt vann, åpner hårsekkene seg og gjør fjerningen mindre smertefull. I tillegg reduseres sjansen for inngrodde hår, som kan være både vonde og stygge.

LES OGSÅ: Den stor hårfjerningsguiden

Elise Hambro har testet Wet&Dry-epilatoren selv. Og vi må jo spørre:

- Gjør det vondt?

- Det napper litt, men personlig syns jeg det går veldig greit. Sammenlignet med en epilator jeg prøvde for omtrent 20 år siden er dette peanuts, sier hun.

- Dog, har jeg vegret meg for å bruke den under armene eller ved bikinilinjen. Tror nok man kan venne seg til det òg.

- Unngår kaktuslegger

Elise Hambro opplever at hårene som vokser ut blir mykere og tynnere, pluss at ikke alle kommer ut igjen med en gang, siden alle hårene ikke epileres samtidig.

Se bilder av Braun Silk-èpil 7 Dual Epilator her:

- Mine legger er ikke like stikkete selv om de ikke er nyepilert eller barbert, og jeg tror at det over tid blir mindre hår, sier hun.

LES OGSÅ: Får du kaktuslegger av dette?

Hun har ikke brukt den lenge nok selv til å bekrefte at hårveksten reduseres over tid.

- Etter min opplevelse for 20 år siden satt det litt inne å prøve epilator igjen, sier hun og fortsetter:

- Men jeg vet om mange andre som har brukt det over tid og som knapt nok har hårvekst igjen. Jeg er hellig overbevist om at dette er veien å gå for å få hårløse legger - og er blitt en ivrig bruker.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer