UNNGÅ HOVENT ANSIKT: Smører og renser du huden "feil" går du glipp av en svært gunstig effekt på hovent ansikt og hovne øyne. Foto: Astrid Waller
UNNGÅ HOVENT ANSIKT: Smører og renser du huden "feil" går du glipp av en svært gunstig effekt på hovent ansikt og hovne øyne. Foto: Astrid Waller Vis mer

Rens

Ikke bare rens og smør midten av ansiktet

Da går du glipp av noe vesentlig.

Publisert
Det kan gå fort i svingene når vi skal rense og pleie huden på kvelden, spesielt når vi er trøtte og egentlig aller mest har lyst til å stupe til sengs - uten å ha fjernet sminken først.

Bedre er det ikke om morgenen når klokka ringer - og du sliter med å få opp øynene raskt nok til å rekke bussen i tide. Da går i alle fall rensen veldig fort!

LES OGSÅ: Dekk til håret i sommersola

Bli kvitt hovent ansikt

Ifølge hudpleier Susanne Stendal ved Din Velvære er det faktisk ikke så mye som skal til for å dempe hovne øyne - og hovent morgenansikt. Du må bare lære deg hvordan du påfører produktene riktig, og kanskje spesielt rensen.

Det kan nemlig bli mye væskeansamlinger og opphopninger av avfallsstoffer i ansiktet etter noen timer på øyet, og spesielt hvis du har sovet litt dårlig.

Du kan også oppleve at ansiktet føles hovent etter en stressende dag med dårlig mat og lite vann, eller etter en dag ute i solen.

- I ytterkant av ansiktet - i tinningen, ved øret og bak kjeven sitter en rekke lymfekjertler, forklarer Susanne:

- Når du renser huden skal du skli hendene dine helt bak til kjertlene, slik at væsken som er i ansiktet føres bak til lymfene, som siden fraktes ut gjennom urinen.


Se hvordan du gjør det lenger ned i teksten!


Hun forklarer også at du trenger ikke trykke eller gni hardt, snarer tvert i mot. Det holder å la hendene eller fingrene skli lett over ansiktet.

LES OGSÅ: Få leppestiften til å sitte lenger

Aha-opplevelse

Undertegnede journalist har testet teknikken, og kan bekrefte at dette funker. Du vil faktisk merke at det skjer noe i ansiktet umiddelbart mens du stryker over huden.

Føler du deg litt hoven i ansiktet i løpet av dagen, kan du også bruke samme teknikk og stryke eller trykke fingrene lett over ansiktet. Det gir øyeblikkelig lettelse i ansiktet.

LES OGSÅ: Husk å skrubbe albuer og knær!

Vis mer
Vis mer
Vis mer

Prøv selv!

Gå helt tilbake til kjertlene som ligger ved øret og ned mot kjertelen under kjeven! Du vil kjenne at det er litt ømt når du treffer.

Det er veldig vanlig å være hoven rundt øynene om morgenen. Start med å trykke og stryke lett på beinet rundt øynene.

Før så væsken helt bak til tinningen ved å stryke over huden med lett finger.
Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer