KAN TØRKE UT HUDEN: Renseservietter er perfekte å ha med seg på flytur og i andre situasjoner hvor du ikke har tilgang på vann, men du bør unngå å bruke den som renseprodukt hver eneste dag. (Illustrasjonsfoto)
KAN TØRKE UT HUDEN: Renseservietter er perfekte å ha med seg på flytur og i andre situasjoner hvor du ikke har tilgang på vann, men du bør unngå å bruke den som renseprodukt hver eneste dag. (Illustrasjonsfoto) Vis mer

Hudpleie

Ikke bruk disse hver dag

Mange sverger til renseservietter, men de bør faktisk ikke brukes daglig.

Publisert
Mange bruker renseservietter som sitt eneste renseprodukt, men er de egentlig nok for å rense huden? KK.no spurte ekspertene.

Ikke hver dag

– Renseservietter bør kun brukes i enkelttilfeller og ikke som en erstatning for vanlige renseprodukter, sier Anniken K. Reneflot, PR- og fagansvarlig hos NOR Cosmetics.

Hun mener likevel at renseservietter er et godt alternativ hvis du ikke har tilgang på vann, og de er absolutt bedre enn ikke å rense i det hele tatt.

– Mange inneholder ren alkohol, og virker da selvfølgelig uttørrende på huden, noe som er negativt for alle hudtyper, forklarer hun.

– Servietter med mye alkohol bør ikke brukes ofte, sier Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor.

I tillegg er det en del servietter som inneholder oljer, som kan virke poretilstoppende og føre til kviser og sorte prikker i huden.

Ha dem liggende

– Gode renseservietter burde alle ha liggende. Det er alltid kjekt å ha i mange tilfeller, sier hun.

Så når anbefaler hun egentlig bruk av renseserviett?

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer