<strong>KAN TØRKE UT HUDEN:</strong> Renseservietter er perfekte å ha med seg på flytur og i andre situasjoner hvor du ikke har tilgang på vann, men du bør unngå å bruke den som renseprodukt hver eneste dag. (Illustrasjonsfoto)
KAN TØRKE UT HUDEN: Renseservietter er perfekte å ha med seg på flytur og i andre situasjoner hvor du ikke har tilgang på vann, men du bør unngå å bruke den som renseprodukt hver eneste dag. (Illustrasjonsfoto) Vis mer

Hudpleie

Ikke bruk disse hver dag

Mange sverger til renseservietter, men de bør faktisk ikke brukes daglig.

Publisert
Sist oppdatert
Mange bruker renseservietter som sitt eneste renseprodukt, men er de egentlig nok for å rense huden? KK.no spurte ekspertene.

Ikke hver dag

– Renseservietter bør kun brukes i enkelttilfeller og ikke som en erstatning for vanlige renseprodukter, sier Anniken K. Reneflot, PR- og fagansvarlig hos NOR Cosmetics.

Hun mener likevel at renseservietter er et godt alternativ hvis du ikke har tilgang på vann, og de er absolutt bedre enn ikke å rense i det hele tatt.

– Mange inneholder ren alkohol, og virker da selvfølgelig uttørrende på huden, noe som er negativt for alle hudtyper, forklarer hun.

– Servietter med mye alkohol bør ikke brukes ofte, sier Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor.

I tillegg er det en del servietter som inneholder oljer, som kan virke poretilstoppende og føre til kviser og sorte prikker i huden.

Ha dem liggende

– Gode renseservietter burde alle ha liggende. Det er alltid kjekt å ha i mange tilfeller, sier hun.

Så når anbefaler hun egentlig bruk av renseserviett?
 • På reiser hvor du sitter lenge ombord på fly.
 • På hytte-/teltturer med lite tilgang til vann.
 • Rett etter trening hvis du ikke rekker å dusje.
 • Etter en dag på stranden for å fjerne rester av svette og solkrem.
 • Generelt i tilfeller hvor det er lenge til du har mulighet til å rense huden ordentlig.

 • – Til daglig rens ville jeg nok anbefalt vanlige renseprodukter som kan skylles av med rikelig med vann. Ønsker man å bruke renseservietter til daglig rens ville jeg passet på å finne noen av god kvalitet. En eller to ganger i uken ville jeg tatt en grundigere rens med rennende vann. Gjerne i dusjen, sier Kjersti Johansen.

  Les ingredienslista

  – Husk bare at som med alt annet er det forskjell på kvalitet. God kvalitet lønner seg. Ihvertfall når det kommer til renseservietter, presierer Anniken K. Reneflot.

  Også Kjersti Johansen snakker om viktigheten av god kvalitet.

  – Skal man bruke renseservietter er det viktig å bruke gode renseservietter. Det er like stor forskjell på kvaliteten her som for andre hudpleieprodukter, sier hun.

  – Hovedforskjellene er nok hvor pleiende de ulike renseserviettene er. Det er nok bare de billigste typene som fortsatt inneholder mye alkohol. Renseservietter fra apotek og matbutikker inneholder generelt færre aktivt pleiende ingredienser enn produkter fra hudpleiesalonger.

  Rens to ganger

  – Huden i ansiktet bør alltids renses to ganger. Uavhengig om man bruker makeup eller ei.
  Den første omgangen med rens er for å fjerne forurensing, skitt, eksos etc. som setter seg på huden i løpet av dagen, andre omgangen med rens er for å få renset huden dypere.
  Det er selvfølgelig renseservietter som er gode nok for huden, forklarer Anniken K. Reneflot.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer