Skjønnhet

Ikke bruk for mye hårolje i tørt hår

Da vil du raskt ende opp med fett hår.

<strong>HÅROLJER:</strong> Feil bruk kan resultere i en fettete look. KK testet arganolje i tørt hår og over ser du resultatet. Foto: Ronja Rognmo
HÅROLJER: Feil bruk kan resultere i en fettete look. KK testet arganolje i tørt hår og over ser du resultatet. Foto: Ronja Rognmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
KK.no har tidligere skrevet at håroljer kun skal brukes i tuppene og at det ikke skal påføres oppover i lengdene.

Men vi har også et annet godt råd til deg, for du bør helst ikke påføre oljen i tørt hår!

<strong>VAKKERT:</strong> Om håroljen brukes riktig, kan håret se fantastisk vakkert ut! Her er noen av kjendisene som sverger til håroljen. Foto: All Over Press
VAKKERT: Om håroljen brukes riktig, kan håret se fantastisk vakkert ut! Her er noen av kjendisene som sverger til håroljen. Foto: All Over Press Vis mer

Negativ virkning på tørt hår

Frisørmester Atle Hansen, som er eier av salongen med samme navn i Halden, kan fortelle at arganolje absolutt fungerer best i vått hår. Bruker du den feil, kan det faktisk gi deg fett hår.

– Slike oljer er veldig konsentrerte og for mye av oljen kan fort gjøre håret fett. Oljen bør brukes i vått eller håndkletørket hår. Den kan brukes i tørt hår, men da er det viktig å være påpasselig med mengden. Arganolje i tørt hår gir best effekt om håret er tykt, forklarer Hansen til KK.

LES OGSÅ: Velg olje fremfor fuktighetskrem

Positiv effekt i håndkletørt hår

Hårolje, som kommer fra de marokkanske argantrærne, er kjent for å gjøre håret mykt og glansfullt. Det skal også forebygge skader på tørt og flisete hår og har en «anti-frizz» effekt på bustete og statisk hår.

Kreativ talsmann for Moroccanoil, Antonio Corral Calero, mener håroljen hjelper håret:

– Håroljen gir deg samme behandling som du ville fått i salong, og er både hårpleie og styling i ett - «style the hair with care», sier Calero i intervju med Vogue:

– Hårolje gir fukt, næring, styrke og glans til håret uten å virke fettete. Den absorberes raskt både i vått og tørt hår, og tynger ikke håret, forklarer Calero.

<strong>UNNGÅ OVERRASKELSER:</strong> Vask børstene etter du har gredd gjennom oljete hår.  Foto: Colourbox
UNNGÅ OVERRASKELSER: Vask børstene etter du har gredd gjennom oljete hår. Foto: Colourbox Vis mer

KK testet arganolje i tørt hår

KK testet naturlig arganolje i vått og tørt hår. I vått hår fungerte den som Calero beskriver. Håret ble glatt, mykt og glansfullt. I tørt hår ble det derimot fett, klissete og håret hang sammen i «tråder».
<strong>FLERE BRUKSOMRÅDER:</strong> Naturlig arganolje kan godt brukes som håndkrem for såre knoker og flisete neglbånd. Foto: Ronja Rognmo
FLERE BRUKSOMRÅDER: Naturlig arganolje kan godt brukes som håndkrem for såre knoker og flisete neglbånd. Foto: Ronja Rognmo Vis mer

Bruker du olje i hårbørsten?

Da er det best at du husker å vaske den etterpå.

Oljen vil nemlig ligge igjen i børsten, og dermed er det fort gjort å ende opp med fett hår på et upassende tidspunkt.

Det holder å skylle børsten i varmt vann. Gi den tid til å tørke.

Flere bruksområder

Men naturlig arganolje har også flere bruksområder, skriver kosmetikkmerket «Green Spirit», på sin offisielle blogg.

Mange bruker oljen som neglebåndspleie, som serum i ansiktet eller som fuktighetskrem på albuer og knoker. I tillegg er oljen kjent for å være god mot kviser og fungerer godt som nattkrem.

Noen bruker oljen som massasjeolje i hodebunnen og lar den få jobbe seg mot hodebunnen natten igjennom. Da må du selvsagt vaske håret før du løper av gårde på jobb dagen etter!

LES OGSÅ: Så ofte bør du kure håret

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer