Rynker

Ikke bruk for mye øyekrem

Det skal kun minimale mengder til - og det gjelder å påføre kremen på riktig sted.

ØYEKREM FOREBYGGER RYNKER: Huden rundt øynene dine er tynnere og mer sensitiv enn huden i resten av ansiktet. Derfor kan det lønne seg å begynne å bruke en øyekrem fra du er i 20-årene.  Foto: Ariwasabi - Fotolia
ØYEKREM FOREBYGGER RYNKER: Huden rundt øynene dine er tynnere og mer sensitiv enn huden i resten av ansiktet. Derfor kan det lønne seg å begynne å bruke en øyekrem fra du er i 20-årene. Foto: Ariwasabi - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Øyekrem er noe de fleste kvinner (og mange menn) har hørt om, og stadig flere av oss begynner å bruke en slik krem fra tidlig alder av.

Skal vi tro hudekspertene, er dette også et viktig og riktig tiltak for å forebygge rynker, da huden rundt øynene er svært tynn og ekstra sensitiv sett i forhold til resten av ansiktshuden din.

TRINN 1: De fleste kremer skal kun legges på øyebeinet, både over og under øyet. Huden på lokket og under øynene tar til seg det den trenger. Dette bildet er tidligere publisert i forbindelse med KKs Sminkeskole i KK utgave 35. Foto: Astrid Waller
TRINN 1: De fleste kremer skal kun legges på øyebeinet, både over og under øyet. Huden på lokket og under øynene tar til seg det den trenger. Dette bildet er tidligere publisert i forbindelse med KKs Sminkeskole i KK utgave 35. Foto: Astrid Waller Vis mer

Begynn i 20-årsalderen

Aller helst bør du begynne å bruke øyekrem fra du kommer i 20-årsalderen og oppover.

– Solbeskyttelse og fuktighetskrem, særlig ved tørrhet, er lurt å begynne med fra en ung alder av, som på huden ellers, har hudlege Kjetil Guldbakke ved Oslo Hudlegesenter tidligere uttalt til KK.no:

Huden på og rundt øynene er ganske lik huden ellers, men tynnere og mer utsatt for irritative og allergiske reaksjoner. Et bra fuktighetsprodukt, gjerne med solfaktor er lurt å bruke på disse områdene. Det finnes også øyeprodukter med A-vitamin i lav konsentrasjon og antioksidanter som kan ha en gunstig effekt.


LES OGSÅ: Derfor bør du bruke en egen øyesminkefjerner

Tenk på behov før du kjøper

Ifølge Tone Vid Skipá, som er skjønnhetsjournalist og makeup-artist i KK, kan det være greit å ha to ulike typer øyekrem. I tillegg anbefaler hun at du tenker over behov, alder og hudtype når du velger produkt.

– Ofte føles øynene trøtte og er hovne om morgenen. Da er det superdeilig med en øyekrem som virker avkjølende og drenerende, gjerne en med metallkule på tuppen, har hun fortalt:

– Videre må du tenke over hvilket behov du har. Er linjene dine superfine og nærmest usynlig trenger du mest sannsynlig bare fuktighet. Er du litt eldre og har fått dypere linjer, pigmenter eller mørker ringer trenger du kremer med antiage effekt, aller helst en som er spesifikt rettet mot ditt problem.

LES OGSÅ: Husk solfaktor - også om vinteren

TRINN 2: Ikke gni kremen på lokket, men klapp kremen på med ringfingeren. Den har nemlig lettest trykk,og er mest skånsom mot den sarte huden. Dette bildet er tidligere publisert i forbindelse med KKs Sminkeskole i KK utgave 35. Foto: Astrid Waller
TRINN 2: Ikke gni kremen på lokket, men klapp kremen på med ringfingeren. Den har nemlig lettest trykk,og er mest skånsom mot den sarte huden. Dette bildet er tidligere publisert i forbindelse med KKs Sminkeskole i KK utgave 35. Foto: Astrid Waller Vis mer

Ikke bruk for mye krem

Er du en av dem som allerede bruker øyekrem, er du sikkert ganske vant til og bare «derte» den på der du føler det er nødvendig.

Ifølge Skipá er det imidlertid ikke så mye øyekrem du behøver å påføre - siden huden er så tynn.


– Bruk lite produkt, eller så trekker kremen inn i øyet og begynner å svi. Dessuten er det helt unødvendig med mye produkt siden huden er så tynn, og trekker til seg produkter på en helt annen måte enn resten av ansiktet, har Skipa forklart:

– Huden rundt øynene er som en svamp. Derfor skal du i de fleste tilfeller legge kremen på øyebeinet rundt øyet – ikke på lokket. Da unngår du at, spesielt aktive øyekremer, svir i øyet.

Hun har også et annet godt råd for å få bedre effekt av kremen:

– Legg øyekremen før dagkremen! Da virker øyekremen som en barriere mot at dagkremen/nattkremen skal trekke inn i øyepartiet.

LES OGSÅ: Øyekrem er overflødig tidlig i 20-årene

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer