Skjønnhetsprodukter

Ikke bruk mer sminke enn dette

Overdreven bruk av skjønnhetsproduktene dine kan raskt bli kostbart.

BRUK RIKTIG MENGDE: Både for lite og for mye kan bli feil når det gjelder skjønnhetsproduktene dine. Men bruker du for mye går det hradt utover lommeboken. Foto: Colourbox.com
BRUK RIKTIG MENGDE: Både for lite og for mye kan bli feil når det gjelder skjønnhetsproduktene dine. Men bruker du for mye går det hradt utover lommeboken. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spesielt i vintermånedene er det fristende å bruke bare litt ekstra sminke for å få tilbake gløden du sårt har lengtet etter.

Men du skal passe på mengden når det gjelder skjønnhetsproduktene dine.

Ikke bare fordi resultatet kan bli noe annet enn du hadde tenkt deg, men fordi overdreven bruk også fort kan bli dyrt.

Det trenger imidlertid ikke være så vanskelig å finne riktig mengde, og med denne guiden fra WomenHealth.com (ekstern lenke) har du et godt utgangspunkt for hvor mye du trenger.

LES OGSÅ: Slik varer rougen hele dagen

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer

Ansiktskrem:


Riktig størrelse: To peanøtter

Fuktighetskremen din har en av de største oppgavene ved å holde huden din glatt og hydrert. Det beste er å påføre kremen etter en ansiktsvask og mens huden fortsatt er fuktig.

En dæsj på størrelse med en peanøtt er passe mengde i ansiktet. Ta en ny dæsj på fingeren til å påføre på halsen.

- Når huden din er fuktig er det lettere for fuktighetskremen å trekke inn i huden din, forteller Neil Sadick, som er professor i dermatologi ved Weill Cornell Medisinske Universitet.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer

Foundation:


Riktig størrelse: En flaskekork

For å unngå at det skal bli for mye foundation, eller at den skal bli ujevn kan du ta kremklatt i hånden din med størrelse på en flaskekork.

Dypp fingeren i kremen og dra den over pannen og nesen. Deretter bruker du resten på kinnene og haken din.

Varmen fra fingerne dine vil bidra til at foundationen legger seg bedre på huden og at den er lettere å påføre. Hvis du ikke vil bruke fingrene, fungerer en foundation-børste like godt.

LES OGSÅ: Perfekt foundation til fest

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer

Solkrem:


Riktig størrelse: Tre druer

- Del først kroppen din inn i tre deler. Så tar du en dæsj krem som er på størrelse med en drue og fordeler på hver del av kroppen, forteller Sadick.

Bruk den ene delen av krem på føttene og beina, den andre på mage, bryst og rygg, og til sist tar du armene, ansiktet og halsen.

Du kan imidlertid ikke bruke for mye solkrem, og derfor bør du i dette tilfellet heller ta i litt enn å spare. I tillegg skal du ikke glemme at du ofte trenger en ny runde etter noen timer, og det kan derfor være lurt å ha en krem liggende i veska.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer

Øyekrem


Riktig størrelse: En ert

Øyekrem kan være ganske kostbart så her er det greit å ikke overdrive bruken. En ert skal være riktig størrelse. Klapp kremen forsiktig under øynene, fra vippene og inn mot nesen.

- Denne bevegelsen bidrar til å spre væsken som kan gjøre at du får poser under øynene, forteller Mary Lupo, professor i dermatologi ved Tulane Medical School.

Når du skal påføre krem over øynene skal du klappe kremen forsiktig i motsatt retning ettersom væsken blir ført omvendt vei her.

LES OGSÅ: Pudderet du skal sove med

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer

Sjampo


Riktig størrelse: Langt hår: en Oreo-kjeks. Kort hår: en femkroning.

Det er nesten like lett å overdrive bruken av sjampo som det er å overdrive inntaket av sjokolade. Men når du holder sjampoen i håndflaten skal det holde med én Oreo-kjeks eller femkroning avhengig av hvor langt hår du har.

Husk også å dra fingrene dine gjennom håret ned til midten av hårlengden. Mesteparten av produktrester og annet ligger nær hodebunnen, og du trenger derfor ikke like mye i tuppene. Faktisk trenger du ikke å bruke sjampo hver dag.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer

Concealer


Riktig størrelse: Et maiskorn

En dæsj på størrelse med et maiskorn er alt du trenger for å skjule de mørke ringene under øynene.

- Bruk gjerne en liten børste og klapp concealeren forsiktig på, slik som når du påfører øyekrem. Bruk deretter fingeren for å få det jevnt under øyet, forteller makeup-artisten Abiola.

For at concealeren skal sitte bedre anbefaler hun at du bruker en øyenskygge-børste til å påføre litt gjennomsiktig pudder over.

LES OGSÅ: Ikke gjør denne concealer-feilen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer