Julevask

Ikke bruk penger på dyre vaskemidler

Du kan droppe de dyre spesialproduktene, mener ekspert.

BRUK EDDIK TIL RENGJØRINGEN: Det enkle er ofte det beste, og eddik slår knockout på mange av de dyre spesialproduktene, mener ekspert. Foto: All Over Press
BRUK EDDIK TIL RENGJØRINGEN: Det enkle er ofte det beste, og eddik slår knockout på mange av de dyre spesialproduktene, mener ekspert. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: At eddik er genialt å bruke til rengjøring, er noe mange mødre vet og noe alle bestemødre vet.

For det er ikke noe nytt og oppsiktsvekkende ved å bruke eddik til annet enn mat, det er bare det at mange av dagens unge kvinner ikke vet det.

Slik var det også for forbrukerjournalist Elisabeth Høye. Da hun skjønte at hun hadde store hull i husvaskkunnskapene, fordypet hun seg i gamle husmorbøker. Der fant hun gull.

LES MER: Slik får du kjøkkenet til å skinne

God, gammel kunnskap

– Vi tenker ikke lenger at vask og hushold er en profesjon. Men jeg har alltid likt å lese om små og store triks som løser hverdagsproblemer. Og nå fant jeg så mange av dem, forteller Høye.

Det startet med en klassisk husmorbok i mammas bokhylle. Deretter fortsatte det med andre husmorbøker funnet på loppemarked og på biblioteket. Nå har hun selv skrevet bok om temaet, «Ren glede».

Det ble utgitt mange bøker i denne kategorien på 1930-, 40- og 50-tallet, de var en typisk bryllupsgave til en nybakt frue. Som kone var nemlig jobben din å stelle hjemme og ta deg godt ut for mannen din. Et fokus som har bleknet med tiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer