Renseservietter er supert å ha ved senga til trøtte, late dager, men bør ikke brukes hver dag.
Renseservietter er supert å ha ved senga til trøtte, late dager, men bør ikke brukes hver dag. Vis mer

Rens

Ikke bruk renseservietter hver dag

Overbruk kan resultere i tørr hud og kviser.

Publisert
Det er ikke til å stikke under en stol at renseservietter er fryktelig fristende å bruke når du er stuptrøtt etter an lang, travel dag.

Det er bare å sveipe over ansiktet, og til og med øyesminken går av så lett som bare det.

– Våtservietter kan være en grei løsning dersom man ikke har tilgang til rennende vann eller er på reise, sier Kjersti Johansen som er fagsjef på Dermanor.
Til daglig rens anbefaler vi vanligvis rens som kan skylles bort, siden man da får en bedre renseeffekt. Det er ikke alltid gunstig å ha rester av renseprodukter liggende på huden over tid. Poenget med rens er jo å etterlate huden ren og klar for etterfølgende produkter, forteller hun.

LES OGSÅ: Frukten som hjelper mot hovne øyne!

 Decléors Aroma Cleanse er ment for hud som er så sensitiv at selv det å skylle med vann blir litt for voldsomt. Her bruker man fuktede bomullspads til å rense med produktet og skyller ikke av.
Decléors Aroma Cleanse er ment for hud som er så sensitiv at selv det å skylle med vann blir litt for voldsomt. Her bruker man fuktede bomullspads til å rense med produktet og skyller ikke av. Vis mer

Alkohol og kviser

Mange servietter inneholder mye alkohol, men det virker uttørrende på huden. Derfor er det viktig at våtservietter ikke inneholder for mye alkohol dersom man skal bruke dem over tid.

– De som har en del urenheter vil til å begynne med sette pris på den uttørkende effekten. Men etter hvert vil huden begynne å produsere mer talg for å motvirke uttørringen, noe som vil forverre problemet med urenheter, sier Kjersti Johansen.

LES OGSÅ: Hva er egentlig rensesjampo?

Parfyme irriterer også

Det er ikke bare alkoholen og det faktum at huden er dekket med rester etter rens som irriterer. Det er også viktig at renseservietter ikke inneholder for mye parfyme som blir liggende igjen på huden og kan forårsake irritasjon på sikt.

Men er du en av dem som synes at det tar altfor lang tid med rensemelk og tonic, finnes det mange alt-i-ett-rens i form av olje eller skum. Det tar ikke lengre tid, men du må skylde av med vann.

Har du så sensitiv hud at du ikke tåler vann, finnes det spesiallagde renseprodukter. De skal ikke skylles av, men legger en beskyttende hinne på huden som hjelper mot andre irritasjoner.

Simple er uten kunstig parfyme og alkohol.
Simple er uten kunstig parfyme og alkohol. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer