Hår

- Ikke bruk sjampo hver gang

Særlig hvis du har tørt eller slitt hår bør du droppe sjampoen helt annenhver gang du vasker det. Bruk heller bare balsam.

EKSPERTENS RÅD: Bytt sjampoen med balsam innimellom. Sjampo sliter nemlig veldig på håret. Foto: AltoPress / Maxppp
EKSPERTENS RÅD: Bytt sjampoen med balsam innimellom. Sjampo sliter nemlig veldig på håret. Foto: AltoPress / Maxppp Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Uansett hvilken frisyre du har valgt å gå for, har de fleste kvinner et felles ønske når det kommer til håret sitt; at det skal se sunt og frisk ut.

Det kan imidlertid være en stor utfordring. Ikke bare gjør vinterkulda håret tørt og statisk, men farging og varmebehandling sliter ut håret.

Så, hvordan kan du best få tilbake glansen i håret ditt?

På den røde løperen under Oslo Fashion Week avslørte blant annet Anne Berit Valla og Ingeborg Heldal hvilket produkt de sverger til i vinterkulda, men det finnes også andre løsninger mot slitt hår.

LES OGSÅ: Du lager denne frisyren på et minutt

Bytt sjampoen med balsam

Til tross for at det finnes uendelig med produkter som skal gi håret både fuktigheten og glansen tilbake, finnes det enkle alternativer du kan gjøre hjemme. Et triks er faktisk bare å droppe sjampo.

- Kvinner med svært krusete og/eller behandlet hår kan vaske med balsam istedenfor sjampo annenhver gang de vasker håret, forteller koloristen Christophe Robin i en pressemelding fra Lòreal.

Robin har en egen salong på det elegante hotellet Meurice i Paris, som spesialiserer seg på hårfarge og hårbehandling. Tidligere har han jobbet med berømte kvinner som Catherine Deneuve, Emmanuelle Beart og Kristin Scott-Stewart.

I tillegg forteller han at selv om de fleste har et svært hektisk liv, er det viktig å ta seg tid til å massere hodebunnen.

- Ta deg tid til å vakse håret forsiktig og massere hodebunnen for å sette i gang blodsirkulasjonen. Da vil håret ditt bli enda vakrere, sier han.

LES OGSÅ: Hårtabben som gjør deg 20 år eldre

Unngå denne tabben når du vasker håret

Når du skal bruke balsam eller hårkur er det spesielt en ting du bør huske. Enkelte vaskefeil kan nemlig raskt føre til at én sjampofri dag ligner med på en to ukers hyttetur.

- Den største og vanligste vaskefeilen er å bruke balsam eller kur for nær hodebunnen, har Olimb-frisør Anette Bjørke tidligere uttalt til KK.no.

Det innerste håret får nemlig næring av hodebunnen og «Dobbelt opp» med næring gjør at du fort ender opp med fett hår, forklarer frisøren.

Med andre ord: Ikke bruk balsam eller kur i de 3-5 centimeterne av håret som ligger nærmest hodebunnen.

Bjørke forteller at dette er en av grunnene til at mange dropper balsam eller kur, som ikke er en god idé.

- Det er viktig å bruke balsam, fordi den lukker skjellagene i håret. Bruker du ikke balsam, blir det gjerne tørt, matt og statisk. Har du farget håret, kan du miste fargen raskere, sier frisøren.

LES OGSÅ: Den vanligtse hårtabben

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer