Drinker

Ikke drikk deg tjukk

Trodde du ribba var den største trusselen mot vekta i jula? Sjekk dette.

Ikke drikk deg tjukk
Publisert
Sist oppdatert
Vi er inne i årets festligste tid, og det skal vi ikke klage over. Imidlertid er alkoholholdige drinker ikke akkurat slankestoff, og for de som prøver å holde vekten nede kan denne perioden være en utfordring.
 • Flytende kalorier
 • Den amerikanske kjendiskokken Bethenny Frankel vet å holde linjene, men hun spytter ikke i glasset av den grunn.
 • Så usunt drikker du
 • Drikk deg sunn
 • Med det store antall fester hun deltar på, har hun heller lært seg noen triks for å holde kaloriinntaket nede.Her er hennes beste råd til festglade kvinner:

  Ha det klart

  Velger du spritbaserte drinker av den klare sorten kan du komme unna med 100 kalorier par glass. Vodka, gin eller tequila er tre muligheter. Bland ut med for eksempel club soda eller tonic-vann, og styr unna sukkerholdige smaksettere. Ta heller litt frukt i glasset; appelsin, sitron og lime fungerer bra og gir en frisk smak.

  Kjør på med is

  Fyller du drinken med ekstra is varer den lenger, du får i deg mer vann og unngår unødvendige kalorier.
 • Kjendiser på vannvogna
 • Vær kravstor

  Har du bedt bartenderen om en dæsj tranebærjucie i drinken og vedkommende fyller opp til randen, skal du ikke være redd for å sende glasset tilbake. Beskjedenhet er ikke verdt de ekstra kaloriene. Så dyre som drinkene er i dette landet bør du få det du ber om.

  Unngå vin...

  ...dersom du er veldig glad i det. Det du liker godt har du en tendens til å innta mye av. En mulighet er å spare vinglasset som den siste, og beste drinken på festen. For hvor ofte nyter du egentlig den siste drinken?

  Ikke drikk på tom mage

  Enten fører det til at du drikker for å døyve sulten, og det spørs hvor kledelig og gøy det blir etter hvert. Eller så ender du opp med å raide buffeten - eller nærmeste kebabsjappe på tampen av kvelden, eventuelt ditt eget kjøleskap når du kommer hjem.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer