Libido

Ikke drikk gin tonic en romantisk kveld ute

Det dreper sexlysten.

PÅVIRKER LIBIDOEN: Sjekk hva du putter i deg - p-piller, tonic, allergimedisin og loff er blant tingene som kan påvirke sexlysten. Foto: Image Source
PÅVIRKER LIBIDOEN: Sjekk hva du putter i deg - p-piller, tonic, allergimedisin og loff er blant tingene som kan påvirke sexlysten. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er det ikke det ene, så er det noe annet. Sexlysten kan få seg et skudd for baugen med jevne mellomrom, av naturlige årsaker. Men det finnes mer skjulte grunner til at libidoen synes fjern og fremmed. Ting vi putter i oss - deriblant blandevannet tonic, skriver Daily Mail.

For mye alkohol kan som kjent sløve både sanser og prestasjon, men selv det vi blander drinken med kan påvirke sexlysten. Kinin, som gir den spesielle smaken i tonic, viser seg å ha negativ effekt på testosteronnivåene. Kinin kan også bidra til å dempe muskelsammentrekninger, noe vi vel helst vil unngå i senga...


Hvitt brød


Å spise lyst brød og andre raske karbohydrater kan ifølge kostholdsekspert Helen Bond fra British Dietetic Associaton kvele sexlysten.

Raske karbohydrater forårsaker energisvingninger, og du vil ikke ha nok energi til å bedrive aktiviteter på soverommet. For mye sukker gjør deg også fetere, og det gir mer østrogen, mindre testosteron - og mindre sexlyst.

- Du føler deg ikke så sexy, og blodtilførselen til kjønnsorganene blir faktisk dårligere, sier gynekolog Peter Bowen-Simpkins.

Les også: Hormonfrie p-piller på vei


Forkjølelsesmedisiner

Mange forkjølelsesmedisiner som du får kjøpt uten resept er kjente libido-drepere, ifølge John Tomlinson. Blant annet kan medisiner med efedrin både påvirke sexlyst og ereksjon.

En studie ved Cleveland Clinic i Ohio fant også ut at antihistaminer kan påvirke libidoen hos både menn og kvinner. Sannsynligvis er det fordi de påvirker den delen av nervesystemet som er knyttet til seksuell opphisselse og orgasme.

Urter som skal øke lysten

Det finnes et dusin urteremedier som lover deg økt libido, men ifølge doktor Tomlinson kan noen gjøre mer skade enn gavn.

- Bare fordi noe er naturlig, trenger det ikke være trygt, sier legen, som trekker frem problemer med produksjonshygiene i Østen og tungmetaller som kan ha en negativ effekt på sexlysten.

Antidepressiva


Antidepressiva som foreksempel Seroxat og Prozac kan forårsake forsvinnende sexlyst og orgasmeproblemer, ifølge professor David Taylor ved South London and Maudsley NHS Foundation Trust.

Faktisk er disse pillene noen ganger foreskrevet pasienter som lider av prematur ejakulasjon, nettopp fordi de gjør det vanskeligere å nå klimaks.

Les også: Shopping kan gjøre ham impotentP-piller


Ironisk nok kan prevensjon også være drepen for lysten. 

- Hormonene lurer kroppen din til tro at den allerede er gravid, og ikke trenger å reprodusere. Ved at du ikke har eggløsning, får du også lavere nivåer av testosteron, sier ekspert på kvinnehelse, Marilyn Glenville. 

Men ny metode kan danke ut denne lystdreperen.

Romantiske måltider


En romantisk treretters betyr slett ikke at dere kommer til å ende opp på soverommet, sier Helen Bond.

Faktisk burde dere heller ha sex før dere kommer til restauranten.

 Eller spise mat som øker sexlysten. Mektige og karbohydratrike måltider fører ofte til et kraftig fall i energinivået to timer etter siste matbit. Når kroppen din fokuserer på fordøyelsen, blir du trøtt og ikke så veldig klar for action i senga når dere kommer hjem.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer