FOKUSER PÅ HER OG NÅ: Å fantasere om en framtid du ikke kan styre kan ødelegge for dere. Foto: Panther Media
FOKUSER PÅ HER OG NÅ: Å fantasere om en framtid du ikke kan styre kan ødelegge for dere. Foto: Panther Media
Sex Og Samliv

- Ikke drøm om å bli gamle sammen

Du skal heller fokusere på her og nå, mener samlivsekspert Lasse Bauer.

Hvordan står det til med forholdet ditt? Knirker det litt, kanskje? Og er du en av dem som overser dette fordi du så gjerne vil se for deg at dere skal bli gamle sammen?

Dette er veldig dumt, ifølge den danske samlivseksperten Lasse Bauer, som blant annet er å se på danske TV2s Go' Morgen, og som er fast skribent hos Oestrogen.dk.

I en artikkel på Oestrogen.dk skriver han at det å drømme om at dere skal være sammen livet ut kan ødelegge forholdet. KK.no tok en prat med ham for å få vite mer.- Jeg mener ikke det er et poeng i seg selv å bli gamle sammen. Det kan være veldig fint om det skjer, men mange går ut og leter etter en de kan være sammen med mange år. Hvorfor? spør jeg.

- Da sier de at det er fordi de da kan føle seg trygge. Men det de gjør er å lage seg en historie om framtiden for å berolige seg i nåtiden. Husk at ting kan skje. Han kan bli syk og dø, han kan forlate deg for en annen, du kan forlate ham for en annen. Vi vet ikke hva som skjer i framtiden, sier Bauer til KK.no.

LES OGSÅ: - Jeg er ikke klar for et forhold

Bedre å fokusere på her og nå

Bauer mener at vi i stedet for å tenke på framtiden og hva vi håper skal skje da, heller bør fokusere på her og nå.

- I stedet for å drømme om at dere skal sitte i gyngestoler sammen når dere er 80 år, skal dere heller gjøre noe for forholdet slik det er i dag. Tenk heller at nå har jeg en partner som jeg liker. Hva kan jeg gjøre i dag, som gjør at han får det bedre. Hvis du tenker slik hver dag, kan det hende at dere faktisk blir gamle sammen, poengterer Bauer.

- Vi har ikke noe annet enn her og nå. Det handler ikke om filosofi eller holdning. Det er et simpelt faktum. Det er dette som er virkeligheten, og derfor bør du forholde deg til den kjæresten og det forholdet du har nå.

Sjekk ut nettsiden hans her: Lassebauer.dk

LES OGSÅ: Nå sier vi nei til samboerskap

KLASSIKEREN: Men du vil vel ha barn med meg? Tror du slike standpunkt vil endre seg, tar du feil. Foto: Colourbox
KLASSIKEREN: Men du vil vel ha barn med meg? Tror du slike standpunkt vil endre seg, tar du feil. Foto: Colourbox Vis mer

Ikke prøv å endre ham

Å skrive historier og lage seg forestillinger om forholdet innebærer også for mange et ønske om at partneren endrer seg, slik at han tilslutt blir drømmepartneren vi har forestilt oss at vi skal være sammen med.

- Du kan ikke endre andre mennesker. Punktum ferdig slutt. Det er vanskelig nok å endre seg selv, og dermed er det utopisk å tro at du skal kunne endre en annen. Sinnsykt mange tenker at «han er nesten i orden, jeg skal bare endre litt på det og det».

- Hvis noen selv ønsker å endre seg, så er det en annen sak. En ny kjæreste kan utløse et slikt ønske, men det må komme fra personen selv, ikke på grunn av press fra kjæresten.

Og vil du endre deg, må det tre v'er til, ifølge Bauer: Du må se en verdi av å endre deg, du må ha viljen til det, og du må ha vedholdhet og fortsette til det virker.

Tenk over valget av kjæreste

Historieskrivingen vi gjør om framtiden kan bety at vi velger en partner som faktisk ikke er den rette for oss, mener Bauer.

- Det blir som å gå ut og kjøpe en Porche. I starten er du veldig fornøyd med den, men et halvt år senere, når du skal kjøre avfallet ditt på gjenbruksstasjonen, irriterer du deg over at det ikke er en Volvo stasjonsvogn. Det er dumt, for du har valgt en Porche. Faller du for en bad boy, og tror han skal bli endret om et halvt år, tar du feil. Regn med at «What you see is what you get».

Dere må ville det samme

Handler det om at vi ikke tør å stille de viktige spørsmålene til partneren i forhold til det som er viktig for oss?

- Ikke nødvendigvis, det kan vel så gjerne være at du ikke lytter til det han sier. Om du har laget et manuskript for hvordan livet ditt skal bli, og det står for eksempel at du skal ha barn, så tenker du kanskje at han vil ha barn i framtiden selv om han har sagt at han ikke vil ha noen.

Du bør spørre ham om han mener at han ikke vil ha barn med det første, eller om han aldri noensinne vil ha barn. Om han sier at han virkelig ikke vil ha barn, bør du lytte etter. Du kan ikke tro at han vil endre seg på dette.

- Husk at forelskelse er en biokjemisk ubalanse. Det er en deilig ubalanse, men det er en farlig ubalanse. Vi sier at kjærlighet gjør blind, men det stemmer ikke. Forelskelse gjør blind, kjærlighet gjør seende.Det er alltid en god idé ikke å ta noen store beslutninger når du er ute av balanse mentalt. Og det gjelder også når du er forelsket, råder Bauer.

LES OGSÅ: Velger du alltid feil partner?
Samlivsekspert Lasse Bauer har skrevet flere bøker, og holder kurs om relasjoner. Foto: Lassebauer.dk
Samlivsekspert Lasse Bauer har skrevet flere bøker, og holder kurs om relasjoner. Foto: Lassebauer.dk Vis mer
undefined
Til forsiden