<strong>KJØR FULL PAKKE:</strong> Å kutte ut eggeplommen ikke har noe for seg, sier ernæringsekspert Mike Roussell. Foto: Thinkstock
KJØR FULL PAKKE: Å kutte ut eggeplommen ikke har noe for seg, sier ernæringsekspert Mike Roussell. Foto: Thinkstock Vis mer

Egg

Ikke dropp eggeplommen

Å bare spise eggehvite gagner ikke helsa di.

Publisert
Sist oppdatert
Du har sikkert registert at flere slankeeksperter råder deg til å droppe eggeplommen når du lager mat.

Omelett på bare eggehviter er kanskje et lettere alternativ, men det smaker da ikke særlig mye. Så bør du fortsette med dette?

Amerikanske Mike Roussell har en bachelorgrad i biokjemi og en doktoravhandling i ernæring. Han driver et mulitmediaselskap som formidler ernæringskunnskap, og er i tillegg ekspert for helsenettstedet Shape.com.

Her forklarer han hvorfor det å kutte ut eggeplommen ikke har noe for seg.

- Du kan spise bare eggehvite, men jeg anbefaler å bruke hele egget, sier Roussell.

Usunt ble sunt

Roussell påpeker at egg lenge var regnet som usunt, på grunn av kolesterolinnholdet. Et stort egg inneholder 200 milligram kolesterol og 6 gram fett.

Tanken har vært at man ved å kutte ut mat med mye kolesterol også senker kolesterolnivået i kroppen. Så enkelt er det nok ikke.

LES OGSÅ: Slik kutter du kolesterolet

Dette sier Mike Roussell:

1. Å spise litt kolesterol hver dag bidrar ikke til å øke kolesterolet i kroppen.
2. Ditt totale kolesterolnivå er ikke så viktig med tanke på hjerte- og karsykdom. 35 prosent av de som rammes av hjertesykdom har et lavt kolestrolnivå i kroppen totalt sett.
3. Egg innheholder en rekke næringstoffer som er bra for helsa di. Plommen i egget inneholder for eksempel kolin, et stoff som er viktig for hjernefunksjonen. I tillegg har et helt egg like mange antioksidanter som et eple.

Roussell anbefaler at du kjøper omega 3-egg. De er lagt av høner som har fått et spesielt fôr. Et slik egg kan inneholde opptil 150 milligram omega 3-fettsyrer.

- Spis egg med glede. Godt humør er i seg selv godt for hjertet ditt, sier Roussell.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer