Frukt og grønnsaker er butikkenes problemprodukter når det gjelder kvalitet, skriver Matportalen.no. Derfor bør du sjekke dem ekstra nøye før du legger dem i handlekorga. Her får du vite hva du skal se etter.Du blir lurt i butikken 4 grunner til å gå for grønt Flott og frisk med frukt Maten som lurer deg Light-mat gjør deg feit Her er maten du bør styre unna Den store epleguiden Bli en mett og glad veggis Stilken du blir smart av Superfrisk med supermat Helsefrikenes nye favoritt Ekstra sunt med øko-frukt Spis deg til topps Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt? Ta testen: Hvor sunt lever du? Ta testen: Er du en sukkerslave? Ta testen: Hva vet du om hva som er sunt? Ta testen: Avslører du helsemytene? Ta testen: Hva vet du om forbrenning?
Agurk
Den skal ha en mørk grønnfarge og være fast i konsistensen. Skallet er lett knudret eller glatt. Agurken skal være velformet og ikke veldig bøyd. Prikker og bløte flekker skal ikke forekomme.Appelsin
Skallet skal ha en jevn farge og løsne lett. Fruktkjøttet er fast uten tegn til bløte flekker og inneholder få steiner. Appelsiner skal være saftige og velsmakende.Banan
Bananer importeres fra utlandet, men modnes i Norge. De kan derfor ha ulik modningsgrad, som også er en smakssak fra kunde til kunde. Bananen skal være hel, uten sprekker, mørke flekker eller andre skader i skallet.Blomkål
Blomkålhodet skal være fast, tett og sprøtt. Fargen enten hvit eller kremfarget. Bladene skal være friske og sprø uten tegn til bladløsning eller misfarging. Pass på å behandle blomkålen forsiktig, da den lett får mørke flekker.Brokkoli
Den skal være fast i konsistensen og ha en frisk grønnfarge. Stilken og bladene skal være sprøe og saftige. På en fersk brokkoli er knoppene lukket, uten synlige gule blomster eller misfarging.Druer
Druene skal være saftig og sitte godt fast på stilken. De er hele, faste og rene. Ikke velg druer med støtskade eller sprekker.Eple
Et ferskt eple har en fast konsistens. Det skal være helt blankt, ha stilken på og være uten tegn til innskrumpning, mørke flekker eller støtskader. Farge og fasong skal være typisk for sorten.Pære
Pærer skal ha en fast konsistens, være hele, ha stilken på, og ikke vise tegn på innskrumpning, mørke flekker eller støtskader. Kvaliteten kan variere noe i forhold til sort og dyrkingssted. Form, farge og smak skal være typisk for sorten.Salat
Salatbladene skal være saftspente og sprø. Tegn på råte, mugg, kuldeskader eller insektangrep skal ikke forekomme. Salathoder skal være hele og kuttet like nedenfor bladfestet.Tomat
Friske tomater er rene og frie for fremmed lukt eller smak. Skallet skal være stramt og skinnende, uansett i hvilken modningsgrad tomaten er. Styr unna tomater med bløte flekker eller «grønne skuldre» (grønnfarge fra stilkfestet og et stykke nedover tomaten).LES OGSÅ:Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger