Legger

Ikke gå i konefella

Å være gift er ikke bare bra for helsa.

Foto: Creative Images/Getty
Foto: Creative Images/Getty Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sommeren er høysesong for bryllup, men visste du at mange kvinner legger på seg etter bryllupet og fortsetter å gjøre det ettersom ekteskapet skrider frem. Det samme gjelder samboende kvinner, ifølge en ny studie som står å lese i det medisinske tidsskriftet Obesity.
 • Spis rester, gå ned i vekt
 • 10 tips for magrere middag
 • Sommermaten du blir slank av
 • Kvinner spesielt utsatt

  Forskere har fulgt med på 6949 personer, både ugifte og gifte menn og kvinner og tendensen er tydelig: ikke bare viser gifte personer seg å ha en langt større risiko for å bli overvektige enn ugifte personer, men unge mennesker som flytter sammen har også en større risiko for å legge på seg. Det melder Time.com. Ugifte, men samboende kvinner viser seg å ha hele 63 prosent større sjanse for å bli overvektige. - Hos kvinnene økte sjansen for å bli overvektig alt det første året, sier forskeren bak studien, Penny Gordon-Larsen hvis forskningsvirksomhet har funnet sted ved universitetet North Carolina. Og kvinnene bare fortsatte å legge på seg, ifølge forskeren, mens mennene – både gifte og samboende – bare la på seg litt mellom det første og det andre året.

  Mer mat, mindre trening

  Men hvorfor er det slik? Ifølge Penny Gordon-Larsen og Nathalie The så er hovedgrunnen at måltidene blir viktigere, man trener mindre og etter måneder med forberedelser til bryllupet – mange strever for å komme inn i kjolen - så tillater man seg å slappe av. Andre studier viser at personer i et parforhold har lett for å påvirke hverandre, så sørg for at påvirkningen blir av de sunne sorten, oppfordrer forskerne. Men er det bare negative helsefarer ved å gifte seg eller bli etablert? Langt i fra. For det første så har studier vist at selv den ektefellen som ikke er på slanker’n går ned i vekt selv også, ektefeller lever også lenger og har lettere for å slutte og røyke. Ønsker du å holde deg slank i bikinisesongen, anbefaler vi for eksempel dette opplegget av kk.no's treningseksperter.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer