Foto: Creative Images/Getty
Foto: Creative Images/GettyVis mer

Legger

Ikke gå i konefella

Å være gift er ikke bare bra for helsa.

Sommeren er høysesong for bryllup, men visste du at mange kvinner legger på seg etter bryllupet og fortsetter å gjøre det ettersom ekteskapet skrider frem. Det samme gjelder samboende kvinner, ifølge en ny studie som står å lese i det medisinske tidsskriftet Obesity.

 • Spis rester, gå ned i vekt
 • 10 tips for magrere middag
 • Sommermaten du blir slank av

 • Kvinner spesielt utsatt

  Forskere har fulgt med på 6949 personer, både ugifte og gifte menn og kvinner og tendensen er tydelig: ikke bare viser gifte personer seg å ha en langt større risiko for å bli overvektige enn ugifte personer, men unge mennesker som flytter sammen har også en større risiko for å legge på seg. Det melder Time.com.

  Ugifte, men samboende kvinner viser seg å ha hele 63 prosent større sjanse for å bli overvektige.

  - Hos kvinnene økte sjansen for å bli overvektig alt det første året, sier forskeren bak studien, Penny Gordon-Larsen hvis forskningsvirksomhet har funnet sted ved universitetet North Carolina.

  Og kvinnene bare fortsatte å legge på seg, ifølge forskeren, mens mennene – både gifte og samboende – bare la på seg litt mellom det første og det andre året.

  Mer mat, mindre trening

  Men hvorfor er det slik? Ifølge Penny Gordon-Larsen og Nathalie The så er hovedgrunnen at måltidene blir viktigere, man trener mindre og etter måneder med forberedelser til bryllupet – mange strever for å komme inn i kjolen - så tillater man seg å slappe av.

  Andre studier viser at personer i et parforhold har lett for å påvirke hverandre, så sørg for at påvirkningen blir av de sunne sorten, oppfordrer forskerne.

  Men er det bare negative helsefarer ved å gifte seg eller bli etablert? Langt i fra. For det første så har studier vist at selv den ektefellen som ikke er på slanker’n går ned i vekt selv også, ektefeller lever også lenger og har lettere for å slutte og røyke.

  Ønsker du å holde deg slank i bikinisesongen, anbefaler vi for eksempel dette opplegget av kk.no's treningseksperter.

  Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: