Romantikk

Ikke gå i romantikk-fella

Tror du kjærligheten er som i en romantisk film? Tro om igjen.

Ikke gå i romantikk-fella
Publisert
Sist oppdatertBlir det litt for mange sukkersøte filmer i romjulen kan virkeligheten være tøff å vende tilbake til. Her er de romantiske mytene du bør pirke ut av hjernebarken før du begir deg ut på sjekker'n igjen.

 • Guiden til enhver manns hjerte
 • Slik kommuniserer menn og kvinner
 • Slik takler du nerden

 • Venninnen din er blitt sammen med en mann, men hun er verken tiltrukket eller spesielt fascinert av ham. Etter hvert så begynner hun å lure på om han er drømmemannen likevel. For det skjer jo på film, at man plutselig innser at man er ment for hverandre, men da kan det være for sent. Venninnen din blir plutselig litt stresset.

  Filmene vi ser for å tilføre litt romantikk i forholdet virker mot sin hensikt, skal vi tro J. Courtney Sullivan, forfatter av boken Dating Up: The ultimate guide to finding the man you deserve. Når vi begynner å lure på hvorfor ekskjæresten ikke har dukket opp i bakgården med roser og et kobbel trubadurer er det på tide å trykke på pauseknappen. Her er i alle fall de største filmytene, les og lær.

  1. Du vet alt om ham ved første blikk

  På film: Du står i en folkemengde og plutselig får du øye på et ansikt du aldri har sett før. Instinktivt vet du at dette er ditt livs kjærlighet. Du har allerede en kjæreste som er både kjekk, snill og sjenerøs, men det er bare en bagatell. Etter 30 sekunder vet du nemlig alt om den fremmede og du kan slå deg til ro med at du nettopp har funnet kilden til varig lykke.

  Se også: Søvnløs i Seattle, Før soloppgang, Før solnedgang og En vandring i vinmarkene.

  I virkeligheten: Du googler ham, lirker opplysninger ut av felles bekjente eller leier dyre privatetteforskere for å finne ham. Dere drar omsider på date og da innser du raskt at han har dårlig ånde, en kone og absolutt ingenting til felles med deg.

  2. Du kan gjøre ham til drømmemannen

  På film: Du har funnet en mann med dårlig oppførsel, forpliktelssvegring og lumske baktanker. Foruten det er han et varp. Noen skarve lyter får ikke stå i veien for din skjebne. Du bestemmer deg for å forandre ham, ved å bruke kjærlighets-eliksiren din for alt den er verdt.

  Se også: Livets lyse side, Jerry Maguire og Reality Bites.

  I virkeligheten: Du strever hardt og lenge for å bevise for villstyringen din at du er verdt å elske. Til slutt innser du at det ikke lar seg gjøre å forandre ham. Som om ikke det skulle være nok, innser du med et ramaskrik at han antagelig er den siste personen i verden som kan gjøre deg til et helt menneske.

  3. Du må kjempe for ham uansett hva

  På film: Du møter den perfekte mannen og i tankene dine begynner du med en gang å planlegge deres felles framtid. Han får telefonnummeret ditt og lover å ringe neste dag. Når telefonen aldri ringer, blir du skikkelig bekymret, men til tross for venninnenes vage hentydninger om at han kanskje ikke er verdt strevet, starter du en vill jakt etter ham.

  Se også: An affair to remember og Dagboken.

  I virkeligheten: Dette ender sjelden med romantikk. Dersom du er litt uheldig, ser du ham på dansegulvet i het omfavnelse med en annen jente, akkurat tidsnok til at du rekker å dukke unna. Er du maks uheldig, ender du opp med å hilse på hans nye kjæreste/samboer, som han er på supermarkedet og handler dijon-sennep sammen med.

  4. Du tror bestevennen kan være drømmemannen

  På film: Du har aldri tidligere vært forelsket i mannlige bestevenner, men kjærlighetslivet ditt har vært stillestående de siste månedene. Du begynner å lure på om vennen din kan være drømmemannen, som har vært der hele tiden rett foran øynene dine.

  Se også: Når han møtte henne eller en litt mer utradisjonell variant der bestevennen i tillegg er homofil, Mannen i mitt liv.

  I virkeligheten: Hvis noe skulle skje mellom dere, så forbered deg på en rar befølingsseanse mens dere begge er halvfulle, eller kjempefulle. Dagen derpå kan vi garantere at du sender enkelte meldinger til venninnene dine med setningen «Hva var det jeg tenkte på?».

  5. Du tror at dere kan leve på luft og kjærlighet

  På film: Du jobber døgnet rundt for å få den etterlengtede lederjobben, men så møter du en mann du ikke klarer å få ut av tankene. Han heter Rolf, han gikk aldri ferdig videregående og han jobber på nærmeste Statoil. Vennene dine fritter deg ut om hva du ønsker å oppnå med dette forholdet, men heldigvis er du ikke like snobbete som dem og vet at jobben ikke gjør mannen.

  Se også: Titanic, Pretty Woman og Sweet Home Alabama.

  I virkeligheten: Dere er på første date sammen. Hviskende betror han deg at «Jeg håper å få ansvaret for pølsegrillen snart», og du merker at det entusiastiske svaret du lirer av deg ikke kommer fra hjertet. Det er bare å innse det, man kan ikke leve på luft og kjærlighet alene, man må i det minste ha noe å snakke om.

  6. Du tror at mine, dine og våre er romantisk

  På film: Ingen drømmer om å møte en mann med to trollunger fra tidligere ekteskap. Men når dette skjer i filmens verden fortsetter historien gjerne slik: Du blir den kule stemoren som prater med barna om blomster og bier og tar på dem blå øyenskygge. Heldigvis for deg, så dør også den virkelige moren, så du slipper konkurransen og dere lever alle lykkelig til deres dagers ende.

  Se også: Side ved side, The Philadelphia Story, High Society, Foreldrefellen og Mrs. Doubtfire - eller for deg som bare vil drømme deg bort; The Holiday.

  I virkeligheten Stebarna driver deg ofte til vanvidd, noe de alltid vil fortsette med. Til tross for at psykologen din råder deg til å «møte dem der de er» så fortsetter dere å leve på vidt forskjellige planeter. Hver gang dere krangler forsterkes dette av kommentarer som «Du kan ikke bestemme over meg, du er ikke moren min», eller hvis du faktisk er den virkelige moren «Det får jeg lov til hos pappa, og kjæresten hans tvinger oss aldri til å spise opp grønnskene eller gjøre lekser».

  7. Du tror at den uoppnåelige er drømmemannen

  På film: Naboen din er tilfeldigvis en av de mest profilerte undertøysmodellene til Calvin Klein. Til jul ga du ham hjemmelaget plommesyltetøy, julesild og en helstekt ribbe som du hadde «til overs», men uten virkning. Du har også låst deg ute en rekke ganger kun iført en silkekimono som har det med å skli ned fra skulderen din bare du blunker. Fremdeles har han ikke sett på deg med lyst i bikket, men du gir ikke opp enda.

  Se også:Notting Hill, Ten things I hate about you og She's all that.

  I virkeligheten: Det er en hårfin balansegang mellom sunn optimisme og galskap. Det er en grunn til at kapteinen på fotballaget alltid blir sammen med den høye tynne jenta med pupper som stiller kunnskapen vi hadde om tyngekraften i et helt nytt lys. De er av samme slag, de to, og er forutbestemt til å produsere små populære barn som andre kan misunne. Kanskje er ikke kompisen hans med det søte smilet og rufsete hår så verst likevel?

  LES OGSÅ:
 • Slik forfører du ham
 • Mannens hemmelige språk
 • Slik skal en bra mann være
 • Meninger om menn
 • Lær deg å lese ham

 • TEST DEG SELV:
 • Ta testen: Er han noe å samle på?
 • Ta testen: Hvor bra er forholdet ditt?
 • Ta testen: Hvilken sex-type er du?
 • Ikke gå i romantikk-fella
  Ikke gå i romantikk-fella
  Ikke gå i romantikk-fella
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer