Kjenner du deg igjen her? Prøv å snakk med han om hva som plager deg. Foto: All Over Press
Kjenner du deg igjen her? Prøv å snakk med han om hva som plager deg. Foto: All Over Press Vis mer

Samliv

Ikke gå i samboerfella

9 regler for ikke å gå hverandre på nervene.

Det er ikke alltid like lett når du bor sammen med kjæresten. Ofte lar han toalettsetet stå oppe, eller han lar alltid noe stå igjen når det er hans tur til å rydde av bordet.

Men istedenfor å irritere deg over alt, kan du lese over disse tipsene fra MarieClaire.com slik at dere forhåpentligvis kan sameksistere på deres 60 kvadratmeter.

Les også: Sjekk om han er den rette

1. Vit hva du har behov for, og ha tro på at det er viktig

Vi har alle ulike behov og vaner. Enkelte av oss har et behov for å trene hver dag selv om vi egentlig ikke er besatt av trening, men kanskje får kommentarer på det? Andre har et behov for å være litt alene med favorittmusikken og en ansiktsmaske. Fortell kjæresten om dine behov tidlig slik at dette ikke blir noe tema senere. Da vil han også ha forståelse for det, og det vil ikke bli noen sure miner for at du låser deg inne på rommet en times tid helt for deg selv.

2. Vær fleksibel

Det går kanskje ikke helt i takt med det forrige tipset om at du skal gjøre klart hva du har behov for og ikke. Men det det er en forskjell på hva du har behov for, og om han har lyst på indisk og du har lyst på sushi. Hvis du har valgt hvor dere skal spise de siste tre gangene, så hvorfor ikke la han bestemme denne gangen?

3. Behold noe av uavhengigheten din

Dere trenger ikke nødvendigvis gjøre alt sammen. Husk at du hadde masse å gjøre også før dere ble sammen. Hvis han har lyst til å sitte inne å se på fotball en dag må ikke du nødvendigvis se på sammen med han, men dra en tur i parken eller møt en venninne for kaffe.

4. Hvis han irriterer deg, forklar hva som er galt

Du har hatt en tung dag på jobben og kunne helst tenke deg og bare slappe av resten av dagen, men du har lovet å lage middag denne dagen og du blir møtt i døra med; Hva er det vi skal ha til middag? Tar det lang tid? Jeg er så sulten. Du kjenner irritasjonen bre seg over deg og går rett forbi han. Problemet er at da vet ikke han hva som er galt heller. Forklar han hva som er galt og hva du trenger. Kanskje han tar middagen for deg så du kan koble av litt.

5. Få nok søvn

Sørg for at du får nok søvn hver natt. For lite søvn kan gjøre at du raskt blir irritert og ser et problem i noe som egentlig er en bagatell. Hvis du ikke har fått nok søvn så fortell dette til kjæresten så vet han når han må holde litt avstand.

6. Be om tilbakemeldinger, men ikke på alt

Det er greit å spørre kjæresten en gang i blant om han syns den nye kjolen du har kjøpt er fin, eller om den kanskje ikke er helt deg allikevel. Men ikke be om en bekreftelse på alt hele tiden. Hvis han roser en kvalitet noen andre har, ikke hopp rett til spørsmål om han ikke mener du har den samme kvaliteten. Den eneste som kan gjøre noe med dine usikkerheter er deg selv.

7. Le mye sammen

Sørg for at dere kan ha det morsomt sammen. Prøv å se humoren i noe som kanskje ikke er så morsomt. Hvis ingen av dere er spesielt morsomme, så se på morsomme filmer sammen eller finn noe annet som dere begge syns er morsomt. Det er viktig å ha litt humor i forholdet.

8. Gjør det lille ekstra for ham

Selv om det kanskje ikke er din tur til å ta oppvasken akkurat denne dagen, er det ikke noe galt i å gjøre det allikevel. Kanskje han setter veldig pris på det og gjør noe annet for deg en annen dag.

Les også: Mannens ulekre hemmligheter

9. Ta vare på din mentale helse

Ta den joggeturen hvor du får slitt deg ut litt, svelg de pillene, besøk psykologen din. Hva som helst for at du holder deg relativt frisk til sinns. Det aller viktigste er imidlertid å snakke med kjæresten din hvis det er noe som plager deg.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: