Concealer

Ikke gjør denne concealerfeilen

Nei, du skal ikke legge den under hele øyet.

IKKE SÅ LANGT UT: En concealer skal kun legges fra innerste øyekrok og omtrent til midten av øyet, ifølge makeupartisten. Foto: Per Ervland
IKKE SÅ LANGT UT: En concealer skal kun legges fra innerste øyekrok og omtrent til midten av øyet, ifølge makeupartisten. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mange sverger til den magiske concealeren. Ikke så rart, med tanke på at den kan trylle bort kviser, røde nesevinger – og ikke minst blå ringer under øynene.

Men det er én ting du bør være litt obs på, ifølge sminkeeksperten.

KK.no-TEST FRA 2010: Den store concealertesten

TIL MIDTEN: Legger du concealeren lenger ut mod ytterste øyekrok, vil den ikke bare skjule blå ringer, men også framheve rynker. Foto: Per Ervland
TIL MIDTEN: Legger du concealeren lenger ut mod ytterste øyekrok, vil den ikke bare skjule blå ringer, men også framheve rynker. Foto: Per Ervland Vis mer

- Kan framheve rynkene

Concealeren er kanskje en ekstra god venn nå om vinteren.

- Mange sliter med blå ringer under øynene og rød hud rundt nesepartiet om vinteren. Bruk concealer på disse områdene, og du vil se mye freshere ut umiddelbart, fortalte makeupartist og journalist i magasinutgaven av KK, Tone Vid Skipá, i en tidligere artikkel.

- Men ikke bruk concealer for langt ut mot den ytterste øyekroken.

- Det framhever bare rynkene. Du er som regel ikke blå der heller. Legg concealeren fra innerste øyekrok og kun til midten av øyet, cirka ved pupillen, anbefaler hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Og slik sitter den bedre

Går du for en concealer i kremform, husk å legge et lag med pudder over. Kremprodukter kan nemlig lett samle seg i striper, bli skjoldete eller bare forsvinne helt med en gang du svetter litt, eller hvis du har litt fet hud.

Avslutter du med litt pudder, vil imidlertid concealeren sitte mye bedre. Det beste er et lett, transparent pudder. Men husk å legge et veldig tynt lag - det er alt som skal til for å suge opp fuktighet fra huden - ellers kan det fort se kakete ut.

Noe du lurer på? Spør KK.no


Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer